Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 2 Octombrie 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Este o zi favorabilă pentru tăierea sanitară a culturilor și văruirea pomilor. Pot fi aplicate tratamentele pentru combaterea bolilor și dăunătorilor, iar recoltele culese pot fi pregătite pentru depozitare.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Pregătește serele de iarnă, curăță solul și elimină rămășițele plantelor prin ardere. Ierburile aromatice pot fi transplantate în ghivece pentru a fi crescute în casă. Nu este indicată recoltarea rădăcinoaselor.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Este o zi prielnică pentru plantarea bulbilor de lalele și a răsadurilor și butașilor de plante ornamentale. Plantele perene trebuie protejate împotriva temperaturilor scăzute ce urmează în sezonul de iarnă. Aplică tratamentele necesare pentru protecția împotriva bolilor și dăunătorilor specifici.

post_thumb_preview
Pentru casă

Preparatele pentru cămara de iarnă trebuie pregătite cu grijă, la fel și tăierea sanitară a plantelor de interior. În alimentație trebuie evitate alimentele grele, iar excursiile trebuie amânate.

Recomandarea zilei

Luna este tot în descreștere sub semnul zodiacal al Leului, fapt ce caracterizează ziua ca fiind una plină de succes. Aceasta poate fi concentrată pe activitățile casnice și de grădinărit. 

Publicat de: 01 mai 2022
Vizualizări: 656
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier