Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 23 Octombrie 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Combaterea bolilor și dăunătorilor, aplicarea îngrășămintelor minerale și văruirea trunchiurilor copacilor, sunt principalele activități recomandate azi în grădina ta. Pot fi colectate recoltele, însă nu este indicat să te ocupi de plantarea, udarea și tăierea culturilor.

post_thumb_preview
Grădina de legume

În grădina de legume îți poți dedica atenția plantării culturilor cu creștere rapidă, cum ar fi ierburile aromatice. Recoltele pot fi culese și depozitate pentru sezonul de iarnă, cel mai indicat fiind prin uscare.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Este indicat să aplici tratamentele cu privire la combaterea bolilor și dăunătorilor, prin pulverizare cu pesticide și insecticide, dar și să dedici atenție fertilizării solului. Nu planta culturi de plante ornamentale și evită tăierea acestora, deoarece există riscul apariției putregaiului.

post_thumb_preview
Pentru casă

Ziua de azi favorizează activitățile de curățenie în locuința ta. Scapă de lucrurile vechi și inutile, schimbă perdelele și așternuturile. Este benefică recoltarea ierburilor, fructelor și legumelor ce urmează a fi conservate, cât și prepararea deliciilor de patiserie, în cuptorul casei.

Recomandarea zilei

Luna în descreștere favorizează colectarea recoltelor, însă prezența semnului zodiacal Gemeni, indică o perioadă de infertilitate, sugerând abandonarea activităților de plantare, cu excepția culturilor cu creștere rapidă.

Publicat de: 01 mai 2022
Vizualizări: 670
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier