Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 31 Octombrie 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Pregătește grădina pentru iarnă – văruiește trunchiurile pomilor, modelează coroanele coniferelor, leagă și taie ramurile lungi și elimină părțile vechi și uscate.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Este momentul să te ocupi de pregătirea terenului pentru sezonul rece. Înlătură frunzele și resturile de plante uscate, curăță serele și sapă solul. De asemenea poți recolta legumele rădăcinoase, pregătindu-le pentru depozitare.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Paturile de flori trebuie săpate și curățate, fiind ideală și aplicarea mulciului. Pot fi aplicate îngrășăminte organice, iar florile vor putea fi tăiate pentru transportare sau pentru realizarea buchetelor și aranjamentelor florale.

post_thumb_preview
Pentru casă

Este perioada ideală în care grădina de interior prinde contur. Poți planta noi soiuri de plante ornamentale, cât și legume sau ierburi aromatice. Recoltele culese vor putea fi pregătite pentru depozitare.

Recomandarea zilei

Luna în Fecioară limitează activitățile de plantare și irigare a culturilor. Ierburile medicinale vor fi recoltate, iar plantele pot primi tratamentele de eliminare a bolilor și dăunătorilor.

Publicat de: 01 mai 2022
Vizualizări: 761
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier