Comenzi telefonice şi consultanţă
0359 801 300
0

Calendarul lunar al grădinarului - 5 Octombrie 2022

post_thumb_preview
Calendarul grădinarului

Continuă cultivarea solului de toamnă, aplică îngrășămintele adecvate și mulcește solul la baza culturilor, pentru a le pregăti de iarnă. Pregătește un loc pentru depozitarea culturilor sensibile la ger sau înființează culturi la ghiveci, ce pot fi ulterior transplantate.

post_thumb_preview
Grădina urbană

Înainte de a adăposti culturile, asigură-te că substratul este complet uscat. Culege recoltele de cartofi, legume rădăcinoase și varză, și curăță terenul de resturile rămase.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Culturile de plante perene vor trebui acoperite odată cu debutul temperaturilor scăzute. Protejează plantele ornamentale de rozătoare. Taie florile de dalii și gladiole, însă evită aplicarea substanțelor pentru combaterea dăunătorilor și bolilor.

post_thumb_preview
Plante de interior

Acordă atenție activităților de curățenie în incinta casei tale. Este o zi potrivită și pentru prepararea deliciilor în bucătărie, cât și pentru depozitarea recoltelor culese.

Pentru începători!

Aflându-se sub semnul zodiacal al Fecioarei, Luna nu încurajează plantarea pe parcursul zilei de azi. 

Publicat de: 01 mai 2022
Vizualizări: 374
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
GrădinaMax utilizează tehnologii de tip cookie pentru a îmbunătăți experiența ta în magazinul online. Prin continuarea navigării îți dai acordul pentru folosirea cookieurilor .