Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 6 Octombrie 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Este o zi perfectă pentru grădinărit: îndepărtează resturile plantelor, altoiește butașii înainte de sosirea iernii, aplică compostul și acoperă culturile pentru a le oferi protecția necesară împotriva frigului.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Este încă un moment bun pentru a planta usturoiul de iarnă, ceapa sau castraveții. Recomandăm ca azi să-ți concentrezi atenția pe prelucrarea și săparea solului, aplicarea îngrășămintelor, cât și pe culegerea recoltelor culturilor târzii.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Este o zi ideală pentru plantarea narciselor, lalelelor și zambilelor. Pregătește culturile de flori pentru iernare, prin tăierea părții superioare a plantelor. Sapă bulbii de dalii, gladiole și begonii și depozitează-i pe timpul sezonului rece. Transplantarea va fi evitată.

post_thumb_preview
Pentru casă

Acordă atenție și micii grădini din interiorul locuinței tale: udă plantele, aplică îngrășăminte și protejează-le de temperaturile scăzute. Activitatea de coacere în bucătărie nu va avea succes azi.

Recomandarea zilei

Luna se află azi sub semnul Balanței. Este o zi bună pentru plantarea culturilor de plante ornamentale, cât și pentru combaterea bolilor și dăunătorilor. Nu se recomandă recoltarea fructelor.

Publicat de: 01 mai 2022
Vizualizări: 731
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier