Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 7 Octombrie 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Pregătim grădina pentru iarna ce urmează să sosească: ocupă-te de tăierea sanitară, îndepărtează frunzele veștede și curăță terenul de resturile plantelor. Recoltează roadele coapte și depozitează-le într-un loc ferit de îngheț. Evită plantarea pomilor fructiferi.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Terenul din grădina de legume trebuie curățat de buruieni, îndepărtând totodată părțile vechi și uscate ale plantelor. Pregătește serele pentru plantarea de toamnă, verificând calitatea solului. Culturile rădăcinoase pot fi transplantate în ghivece până în primăvară.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Este o zi perfectă pentru plantarea bulbilor și semințelor de plante ornamentale. Este recomandată irigarea culturilor, mai ales în lipsa precipitațiilor, acordând totodată atenție și proceselor de fertilizare ce vor ajuta în dezvoltarea sistemului radicular.

post_thumb_preview
Pentru casă

Octombrie este luna iubitorilor de vin. Strugurii recoltați vor fi prelucrați pentru obținerea mustului și a vinului aromat. Celelalte treburi ale gospodăriei vor fi lăsate deoparte, timp în care te poți ocupa și de tine.

Recomandarea zilei

Luna în scădere, sub semnul Balanței, desemnează această zi ca fiind potrivită pentru înființarea culturilor legumicole, însă ideală pentru plantarea florilor și îmbunătățirea calității solului.

Publicat de: 01 mai 2022
Vizualizări: 718
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier