Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 17 Septembrie 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Azi se recomandă evitarea activităților de irigare, tăiere, recoltare sau transplantare a culturilor de fructe și fructe de pădure. În schimb acordă atenție aplicării tratamentelor de combatere a dăunătorilor și bolilor ce pot amenința dezvoltarea acestora.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Este un moment ideal pentru a recolta ceapa și roadele culturilor leguminoase, dar și pentru a amenaja solul în vederea plantării noilor soiuri de toamnă. Curăță terenul de buruieni și aplică substanțele recomandate pentru eliminarea acestora și a altor dăunători.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Dezgroapă bulbii și pregătește-i pentru depozitarea pe timpul iernii. În același timp te vei putea ocupa de slăbirea și curățarea solului, cât și de tratarea culturilor de plante și arbori decorativi, împotriva dăunătorilor. Evită irigarea și tăierea acestora.

post_thumb_preview
Pentru casă

Ziua de azi este favorabilă pentru coacerea produselor de patiserie, dar și pentru pregătirea produselor pentru cămara de iarnă: conserve, murături, compoturi sau gem. Îngrijește plantele de interior, conform instrucțiunilor recomandate pentru grădina de flori. Poți planta noi soiuri de flori și plante ornamentale.

Recomandarea zilei

Luna continuă să fie sub semnul Săgetătorului, influențând astfel culturile: dezvoltarea lor va fi rapidă și viguroasă, însă recoltele vor fi mai sărace. Cu toate acestea, gustul lor va fi realmente încântător.

Publicat de: 01 mai 2022
Vizualizări: 632
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier