Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 18 Septembrie 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Azi sunt recomandate lucrările de pregătire a terenului pentru plantarea arborilor și pomilor fructiferi, dar și a altor culturi de legume sau ornamentale. Pot fi aplicate tratamentele pentru înlăturarea bolilor și dăunătorilor, cât și substanțele fertilizatoare.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Este o zi favorabilă pentru culegerea recoltelor ce urmează a fi depozitate pe timp de iarnă. Protejează plantele împotriva posibililor dăunători și a bolilor și fertilizează solul. Pentru grădina interioară, plantele pot fi transplantate.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Este un timp favorabil pentru a planta noi soiuri de trandafiri, flori și arbuști decorativi. Acordă atenție activităților de fertilizare, tăiere, tratare a bolilor și dăunătorilor, dar și cosirii gazonului.

post_thumb_preview
Pentru casă

În bucătărie, îți vei putea dedica timpul pregătirii produselor pentru cămara de iarnă: conserve, siropuri, gemuri sau vin. Plantele de interior vor fi îngrijite, urmând instrucțiunile pentru grădina de flori.

Recomandarea zilei

Luna se află în Capricorn, ceea ce favorizează înființarea noilor culturi. Evită lucrările ce implică sistemul radicular al acestora, el putând fi sensibilizat.

Publicat de: 01 mai 2022
Vizualizări: 841
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier