Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 19 Septembrie 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Ziua favorizează depozitarea recoltelor, cât și plantarea unor noi soiuri de pomi și arbuști fructiferi. Pregătește gropile pentru plantare, fertilizează solul și aplică tratamentele de combatere a bolilor și dăunătorilor ce pot amenința dezvoltarea culturilor.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Activități recomandate: slăbirea și curățarea solului, săparea culturilor de legume și transplantarea lor pentru depozitarea pe timp de iarnă, fertilizarea. Plantează în seră varza, salata și ierburile aromatice.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Cultivarea plantelor perene, decorative, a trandafirilor și arborilor ornamentali, va avea un adevărat succes. Se recomandă tăierea pentru formarea tufelor și aplicarea substanțelor ce vor elimina bolile și dăunătorii.

post_thumb_preview
Pentru casă

Este un timp favorabil pentru a pregăti deliciile pentru cămara de iarnă: conserve, murături, gemuri și siropuri din fructe, de care te vei bucura timp îndelungat. Ai grijă de plantele de interior, respectând recomandările aplicate în grădina de flori.

Recomandarea zilei

Luna e în creștere sub semnul zodiacal al Capricornului, ceea ce înseamnă că în grădină pot fi desfășurate cu succes toate activitățile de întreținere și plantare a culturilor. Abține-te de la tăierea pomilor fructiferi.

Publicat de: 01 mai 2022
Vizualizări: 664
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier