Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 29 Septembrie 2024

post_thumb_preview
Activități generale

În cursul zilei de azi poți efectua tăierile pentru formarea culturilor, aplicarea îngrășămintelor, dar și plantare culturilor ornamentale, a pomilor și arbuștilor fructiferi. Este un moment ideal pentru a recolta fructele și a le depozita pentru perioada de iarnă.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Timpul favorizează eliminarea buruienilor, udarea moderată, compostarea, cât și recoltarea legumelor ce urmează a fi conservate. Pot fi plantate culturile de usturoi, ceapă, morcovi și ierburi aromatice.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Azi îți poți dedica timpul tăierii florilor pentru formarea buchetelor, plivitului și săpării bulbilor pentru a-i adăposti pe perioada sezonului rece. Este admisă irigarea moderată și plantarea trandafirilor și a bulbilor de flori de toamnă.

post_thumb_preview
Pentru casă

La domiciliu este momentul ideal pentru a pregăti preparatele pentru iarnă: conserve, murături, gemuri sau siropuri. Recoltele pot fi depozitate și prin uscare sau congelare. Este ideal să te ocupi și de grădina interioară, plantând begonii, violete, sau alte soiuri de plante decorative.

Recomandarea zilei

Luna continuă să se afle sub semnul Taurului, ceea ce contribuie la formarea unor culturi, a căror productivitate va fi ridicată.

Publicat de: 01 mai 2022
Vizualizări: 904
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier