Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 30 Septembrie 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Sfârșitul lunii septembrie va fi dedicat recoltării fructelor pentru depozitarea pe timpul iernii, cât și pentru plantarea arbuștilor fructiferi, cosirea gazonului, tăierea tufelor pentru eliminarea mugurilor și a ramurilor uscate și bolnave.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Azi solul va avea nevoie de îngrijire, prin săparea și eliminarea buruienilor, aplicarea tratamentelor împotriva dăunătorilor și pregătirea gropilor pentru plantarea noilor culturi de legume.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Este timpul potrivit pentru plantarea bulbilor de flori și a trandafirilor. Aplică tratamentele recomandate pentru combaterea bolilor și dezgroapă bulbii ce urmează a fi plantați în sezonul de primăvară, depozitându-i într-un loc uscat și ferit de îngheț.

post_thumb_preview
Pentru casă

Astrele influențează pozitiv rezultatul preparării deliciilor prin coacere, cât și a celor ce vor umple cămara de iarnă: gem, dulceață, murături sau siropuri de fructe. Plantează sau transplantează culturi de plante decorative și aromatice, în ghivecele de pe pervazul ferestrei.

Recomandarea zilei

Luna aflată sub influențele Gemenilor, ne asigură de recolte satisfăcătoare produse de culturile înființate azi. Evită irigarea abundentă.

Publicat de: 01 mai 2022
Vizualizări: 1032
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier