Comenzi telefonice şi consultanţă
0359 801 300
0

Calendarul lunar al grădinarului - 4 Septembrie 2022

post_thumb_preview
Calendarul grădinarului

Ziua de azi este favorabilă pentru activitățile de îngrijire a culturilor, prin modelarea tufelor, altoire și tratarea bolilor și dăunătorilor, pregătind terenul pentru cultivarea de toamnă. Culege recoltele de fructe, destinate depozitării.

post_thumb_preview
Grădina urbană

Este un moment bun pentru recoltarea și depozitarea cartofilor și a legumelor rădăcinoase. Pământul poate fi lucrat prin eliminarea buruienilor și săpare, îngrijind în același timp culturile de roșii, ardei și vinete, prin administrarea substanțelor împotriva bolilor și dăunătorilor.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Se recomandă mulcirea solului, tăierea gazonului și tratarea culturilor pentru înlăturarea dăunătorilor. Pot fi plantate noi soiuri de flori și plante decorative.

post_thumb_preview
Plante de interior

Este o zi favorabilă pentru a prepara delicii prin coacere, dar și pentru a pregăti proviziile din cămara de iarnă: murături, gem, dulceață, vin sau conserve. Ai grijă de plantele de interior și cultivă noi soiuri, respectând indicațiile pentru grădina exterioară.

Pentru începători!

Luna în Gemeni va influența culturile înființate azi, ele neavând capacitatea de a oferi recolte bogate. Concentrează-ți atenția asupra colectării și procesării fructelor sau asupra îngrijirii plantelor.

Publicat de: 01 mai 2022
Vizualizări: 351
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
GrădinaMax utilizează tehnologii de tip cookie pentru a îmbunătăți experiența ta în magazinul online. Prin continuarea navigării îți dai acordul pentru folosirea cookieurilor .