Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 4 Septembrie 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Ziua de azi este favorabilă pentru activitățile de îngrijire a culturilor, prin modelarea tufelor, altoire și tratarea bolilor și dăunătorilor, pregătind terenul pentru cultivarea de toamnă. Culege recoltele de fructe, destinate depozitării.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Este un moment bun pentru recoltarea și depozitarea cartofilor și a legumelor rădăcinoase. Pământul poate fi lucrat prin eliminarea buruienilor și săpare, îngrijind în același timp culturile de roșii, ardei și vinete, prin administrarea substanțelor împotriva bolilor și dăunătorilor.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Se recomandă mulcirea solului, tăierea gazonului și tratarea culturilor pentru înlăturarea dăunătorilor. Pot fi plantate noi soiuri de flori și plante decorative.

post_thumb_preview
Pentru casă

Este o zi favorabilă pentru a prepara delicii prin coacere, dar și pentru a pregăti proviziile din cămara de iarnă: murături, gem, dulceață, vin sau conserve. Ai grijă de plantele de interior și cultivă noi soiuri, respectând indicațiile pentru grădina exterioară.

Recomandarea zilei

Luna în Gemeni va influența culturile înființate azi, ele neavând capacitatea de a oferi recolte bogate. Concentrează-ți atenția asupra colectării și procesării fructelor sau asupra îngrijirii plantelor.

Publicat de: 01 mai 2022
Vizualizări: 622
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier