Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 7 Septembrie 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Pentru a-i acorda grădinii grija de care are nevoie, trebuie să te asiguri că suprafața acesteia este curată: iarba cosită, buruienile eliminate, iar plantele pulverizate cu soluții specializate pentru a ține la distanță bolile și dăunătorii specifici.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Este o zi favorabilă pentru a elimina toți agenții patogeni, buruienile și toți dăunătorii ce amenință plantele din grădină. Este de asemenea ideal ca părțile vechi și uscate ale plantelor să fie tăiate, iar terenul din împrejurimi să fie curățat de resturile de rădăcini uscate.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Azi se poate realiza dezgroparea și smulgerea bulbilor de zambile, narcise, lalele și tăierea lăstarilor pentru a împrospăta culturile deja existente. Florile tăiate pot fi depozitate în vase pentru o perioadă lungă de timp.

post_thumb_preview
Pentru casă

Sugerăm ca în această zi să se realizeze transplantarea plantelor din ghivece în teren deschis, fiind momentul optim pentru a se prinde și a-și întări sistemul radicular. Plantele ornamentale și arbuștii vor înflori inedit, luna în creștere favorizând acest proces.

Recomandarea zilei

Atenție! Nu se recomandă înființarea unor noi culturi prin semănare! Este posibil ca dezvoltarea lor să fie dificilă, iar recoltele să nu ajungă pe măsura așteptărilor.

Publicat de: 01 mai 2022
Vizualizări: 643
(Voturi: 1, Evaluare: 4.0)
mc visa paypal fancurier