Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Ce plante cu flori poți să crești atât acasă, cât și în grădină?

Afară iarna este încă în drepturi, iar frigul este simțitor. Fiecare grădinar se gândește la amenajarea unui decor inedit cu ajutorul plantelor. Acesta este un semn că ar trebui să nu mai stai pe gânduri și să te ocupi de plantarea semințelor de plante ornamentale. Apropo, toate răsadurile obținute în acest fel pot fi plantate în siguranță mai târziu în grădină, odată cu apariția căldurii.

Ce plante cu flori poți să crești atât acasă, cât și în grădină?

Ce flori poți crește acasă, din semințe?

În general, majoritatea florilor pot fi crescute din semințe. Cu toate acestea, propunem să ne concentrăm pe două categorii de plante. Prima îți va permite să economisești mai mult la achiziționarea de material săditor de primăvară. A doua va încânta privirile cu frumusețea ei chiar și într-un apartament de oraș.
Criterii de alegere a plantelor pentru cultivarea acasă:

  • Durata perioadei de înflorire.
  • Toleranța la cresterea in ghiveci.
  • Rezistența la deficitul de lumină naturală.

Contrar aparențelor, multe plante îndeplinesc aceste criterii, printre care brugmansia luxoasă, floarea pasiunii exotice, gerbera colorată sau regina plantelor în ghiveci - eustoma. Apropo, datorită posibilității de a obține o înflorire mare și abundentă, cultivarea lor în recipiente a devenit foarte populară.
O altă propunere interesantă este ciclamul. Ea are un singur dezavantaj - după ce florile magice, numite și „fluturi de iarnă” poetic, înfloresc, va fi foarte greu să oprești înflorirea. Gloxinia poate fi cultivată și din semințe. Inflorescențele sale de cupă de catifea captivează atenția prin frumusețea lor.
Plantele care îndeplinesc cerințele pentru creșterea acasă pot fi enumerate la nesfârșit. Pe toate le vei găsi în oferta noastră! Comandă si bucură-te de ele in casa ta!

Ce plante cu flori poți să crești atât acasă, cât și în grădină?

Ce plante cu flori sunt potrivite pentru casă și grădină?

Există cel puțin trei specii de plante care se simt minunat atât vara în grădină, cât și iarna în casă.

Begonie mereu înflorită

Este o plantă frumoasă care, după cum sugerează și numele, este în mod constant acoperită de flori care apar din primăvară până în toamnă. Aceste tipuri de soiuri sunt de dimensiuni mici, dar cresc rapid și sunt ușor de cultivat. Nu ai nevoie de multe pentru a te putea bucura de priveliștea lor uimitoare.
Semințele trebuie păstrate pe un substrat constant umed. Înainte de apariția primilor lăstari, este necesar să păstrezi recipientul sub o folie sau un capac transparent. Numai în faza primelor 2-3 frunze adevărate, acestea trebuie transplantate cu grijă în recipiente mai mari. Pentru ca begoniile să înflorească abundent, merită să tai ușor lăstarii. Nu uitați să comanzi semințele de begonie înainte de sosirea primăverii!

Ce plante cu flori poți să crești atât acasă, cât și în grădină?

Mușcata

Cele mai captivante, neobișnuite și rare soiuri de mușcate pot fi obținute tocmai prin însămânțarea semințelor. Colecționarii apreciază varietatea formelor și culorilor lor. Mușcatele semănate în decembrie vor înflori în iulie și pot schimba imaginea fiecărui balcon, terasă și grădină.
Semințele de mușcată sunt mici, deci pot fi semănate inițial în recipiente mai mici. Răsadurile apar după aproximativ o săptămână, iar în faza apariției primelor 2-3 frunze adevărate, pot fi transplantați în ghivece mai mari. Nu uita să le fertilizezi cu îngrășăminte pentru plante cu flori. Au mult fosfor, datorită căruia stimulează dezvoltarea sistemului radicular și, în consecință, apar mai mulți muguri. Vara, plantele pot fi așezate în siguranță în pământ, iar la sfârșitul sezonului, pot fi săpate și mutate înapoi în casă. De asemenea, poți face răsaduri noi din ele și te poți bucura de înflorirea lor tot timpul!

Coleus

Aceste plante originale cu frunze colorate seamănă ușor cu urzicile. Nu cu mult timp în urmă, au câștigat din nou popularitate și sunt cultivate atât în case, cât și în grădini. Sunt frumoase pe tot parcursul anului - asta este punctul lor forte!
Semănându-le pentru răsaduri până în vară, poți obține cu succes un număr mare de răsaduri care îți vor fi utile pentru crearea compozițiilor colorate sau la decorarea bordurilor. Aruncă o privire la colecția noastră de coleus, apoi imaginează-ți toată această frumusețe în grădina ta!
Cultivarea lor din semințe nu este mai complicată decât în cazul begoniilor sau mușcatelor. Le poți semăna cu îndrăzneală în containere sau mini-sere. Păstrează-le bine hidratate și la o temperatură mai caldă. Amintește-ți și despre iluminare. Când răsadurile cresc, le poți transplanta în grădină, unde vor decora paturi de flori sau alei.
Care este experiența ta cu plantarea florilor din semințe? Împărtășește-ne povestea ta în comentarii!

Publicat de: 03 feb 2023
Vizualizări: 2801
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier