Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Ce plante nu le plac muștelor și țânțarilor? Unde ar trebui să fie plantate?

Multe flori și plante pot acționa ca repelenți naturali pentru insecte sau chiar ca agenți de control, iar acest lucru este cunoscut de secole de către omenire. Vrei să ții țânțarii și muștele departe de grădina ta? În acest text veți găsi o mână de sfaturi specifice despre cum să faceți acest lucru!

Ce plante nu le plac muștelor și țânțarilor?

Plante pentru respingerea muștelor și țânțarilor

Toate plantele repelente pot fi împărțite, în linii mari, în două categorii principale: cele care protejează grădina de dăunători și cele care protejează oamenii și spațiile de locuit de muște și de insecte hematofage - țânțari, purici sau căpușe. Despre ce plante asigură un zid viu împotriva dăunătorilor vom vorbi în articolele următoare.

Acest text este despre plantele care protejează oamenii. Să împărțim "protectoarele verzi" în două categorii, pentru a putea planifica mai ușor plantarea: plantele producătoare de uleiuri esențiale și florile. Plantele esențiale sunt adesea plantate într-un mod compact pe o suprafață mică de teren - în ceea ce se numește grădina de plante medicinale a unui farmacist. Dar aceasta este o greșeală. Este mai rațional să le așezați în toată grădina ca borduri sau să compuneți plantele aromatice cu alte plante. Același lucru este valabil și pentru florile repelente, care nu ar trebui să se afle doar în paturi de flori, ci și în locurile în care dvs. și oaspeții dvs. petreceți mult timp - în jurul foișoarelor, bucătăriilor de vară, lângă verandă, piscină.

Plante esențiale pentru respingerea țânțarilor și a muștelor

Vă rugăm să rețineți imediat că lista prezentată aici nu este exhaustivă și se limitează la plantele care sunt ușor de cultivat, iar efectul lor repelent a fost confirmat de oamenii de știință. După ce ați terminat de citit - nu uitați să ne împărtășiți părerea dumneavoastră despre plantele repelente pentru țânțari și muște.

Busuioc. Cel mai cunoscut repelent pe bază de plante împotriva țânțarilor și muștelor. Planta respinge insectele cu mirosul său, iar mâncărimile de la locul mușcăturii pot fi ameliorate prin frecarea cu o frunză.

Mentă și Lămâiță. Plante cunoscute ca repelente de țânțari. Alegeți soiuri cu o aromă mai pronunțată de mentă.

Ce plante nu le plac muștelor și țânțarilor?

Rozmarin. Cultivați acest condiment sub ferestrele casei și mai aproape de bucătăria de vară. Uleiurile esențiale de rozmarin resping țânțarii care au ratat baricada de mentă.

Urzică. Un puternic repelent de țânțari, un vizitator frecvent în orice grădină europeană, dar rar întâlnit în grădinile noastre autohtone. O plantă perenă care nu necesită o întreținere complicată.

Anason. Este eficient în alungarea muștelor și țânțarilor și atrage, de asemenea, insectele polenizatoare benefice în grădină.

Lemongrass. Unul dintre cele mai eficiente repelente vii de țânțari de pe pământ. Planta are nevoie de căldură și crește doar într-un recipient, dar vara poate fi pusă pe verandă sau pe terasă.

Ce plante nu le plac muștelor și țânțarilor?

Cimbru. O plantă perenă eterică și o frumoasă acoperire a solului. Țânțarii se tem de ea ca de ciumă. Pentru a spori efectul, puteți zdrobi câțiva muguri de cimbru în mâini.

Fenicul. Plantarea acestor plante în apropierea bucătăriei de vară este capabilă să o protejeze complet de muște. La sfârșitul sezonului, semințele pot fi recoltate și folosite ca și condiment.

Șofran. O plantă frumoasă cu frunze mov, un adaos frecvent în majoritatea mâncărurilor japoneze, dă o aromă picantă salatelor, folosită la prepararea sushi. Și respinge muștele pentru totdeauna.

Ruta. Un condiment pe nedrept uitat pentru lichioruri, salate și deserturi. În gravurile și tablourile medievale care înfățișează audieri la tribunal, un buchet de ruda se află întotdeauna lângă judecător. Știți de ce? Pentru că este un puternic repelent pentru purici și insecte. Muștele, țânțarii și chiar și furnicile se tem de această plantă ca de foc. Un bonus frumos este că ruda este o plantă perenă rezistentă care nu are nevoie de nicio îngrijire.

Flori împotriva muștelor și țânțarilor

Aceste flori sunt capabile nu numai să sperie înaripatele sugătoare de sânge, ci și să decoreze grădina și să acopere în mod eficient elemente esențiale, dar inestetice, cum ar fi, de exemplu, grămada de compost.

Lavanda. O minunată plantă perenă care își păstrează proprietățile repelente atât în forma sa proaspătă, cât și uscată. Vara, respinge insectele zburătoare, în timp ce iarna aromatizează hainele și lenjeria de pat din dulap, combătând totodată moliile. Lavanda cu frunze înguste crește bine în zonele temperate.

Ce plante nu le plac muștelor și țânțarilor?

Crăiță. Colorată și foarte ușor de cultivat, această plantă anuală respinge mulți dăunători din grădină și are proprietăți distincte de respingere a țânțarilor.

Pelargonium. Perene atât în grădină, cât și în ghiveci, a protejat casele de țară împotriva muștelor timp de peste 200 de ani. Este unul dintre cei mai fiabili repelenți vii ai insectelor enervante. Nu există un "mirositor de muște" mai puternic printre plantele cu flori.

Un efect pronunțat de respingere a țânțarilor și a muștelor este, de asemenea, demonstrat de către anualul petunii. Pentru camuflarea grămezilor de compost și a anexelor, scoarța de rășină este ideală - o plantă indestructibilă cu miros puternic, cu frunze groase, aspre și flori albastre - toate părțile plantei secretă substanțe care resping muștele. Și tu ce plante repelente folosești în grădina ta? Împărtășiți experiențele dumneavoastră în comentarii.

Publicat de: 07 iun 2024
Vizualizări: 107
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier