Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Cum să plantezi trandafiri în pământ - instrucțiuni

Trandafirul este cu siguranță regina grădinii, dar pentru ca acesta să își dezvolte pe deplin toată frumusețea, trebuie să pregătiți corespunzător răsadul și locul pentru el în grădină. Am compilat pentru tine instrucțiuni practice pentru ca tu să faci totul cum trebuie.

Cum se plantează trandafirii cu un sistem radicular deschis?

Primăvara, trimitem o parte din butașii de trandafiri din magazinul nostru cu un sistem radicular deschis. Împachetăm rădăcinile în pământ umed și le înfășurăm în folie stretch pentru a le împiedica să se usuce.

În aceste condiții, trandafirul tolerează perfect transportul și poate rămâne acasă, neambalat, încă 2-3 zile. În acest fel, aveți șansa de a aștepta vremea potrivită pentru plantare.

Nu uitați, însă, că nu puteți păstra butașii în această stare mai mult de 3 zile! Aprovizionarea cu apă și nutrienți este limitată, astfel încât planta poate începe să moară.

Cum să plantezi trandafiri în pământ?

Atunci când primiți astfel de butași, ar trebui să:

  1. Tăiați sau derulați cu grijă folia de transport.
  2. Dizolvați orice stimulent de creștere a rădăcinilor în apă și puneți răsadul în acest amestec pentru a se înmuia.
  3. Scoateți planta din apă după 3-4 ore, clătiți rădăcinile și pregătiți foarfecele de tăiat.
  4. Scurtați tulpinile trandafirilor până la 3-4 ochi pe tulpină și tăiați ușor vârfurile rădăcinilor.

Apoi începeți să pregătiți o gaură potrivită pentru răsadul de trandafir.

Cum să plantezi trandafiri în pământ?

Cum pregătești gaura de plantare pentru un trandafir?

Dimensiunea găurii pentru trandafir trebuie să fie de aproximativ 50 cm lățime și 50-70 cm adâncime. Se presară pe fund o găleată de gunoi de grajd sau compost și se amestecă cu orice îngrășământ complex pentru trandafiri.

Apoi, așezați cu grijă puietul în gaură, astfel încât punctul de altoire să fie deasupra nivelului solului. Acoperiți rădăcinile cu pământul scos din groapă și udați generos. Folosiți cel puțin o găleată de apă pentru fiecare gaură.

Monitorizați umiditatea solului din jurul trandafirului - până când rădăcinile s-au întins, solul trebuie să fie întotdeauna ușor umed.

Butașii de trandafir în ghiveci care se vând în timpul verii trebuie plantați exact în același mod ca și trandafirii cu rădăcini goale.

Publicat de: 15 mai 2024
Vizualizări: 211
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier