Înmulțirea crinilor este posibilă prin mai multe metode:
Divizarea bulbilor – Această metodă se poate aplica tuturor speciilor de crin și se efectuează la transplantare, atunci când bulbii se află în perioada de repus.
Solzii de bulb – Această metodă este recomandată atunci când se dorește obținerea unui număr mare bulbi. Procesul constă în separarea a 10-20 de solzi de pe bulbii mari în timpul transplantării. La rândul lor, solzii de plantează în răsadnițe cu nisip, la distanță de 1-2 cm pe rând și 10 cm între rânduri. Totul se acoperă bine până la venirea primăverii, când solzii se vor transforma în bulbi.
Bulbii aerieni – Aceștia se formează pe tulpinile crinului, la subsuoara frunzelor, și se plantează imediat după ce s-au desprins. Pe timpul iernii, aceștia trebuie protejați de îngheț cu frunze.
Prin semințe – Ultima metodă este utilizată atunci când se dorește obținerea unor noi soiuri de crini, fiind mai complicată. Semințele se seamănă în martie și aprilie, afară, și se lasă cel mult 3 ani. În fiecare an de la semănare se adaugă un nou strat de pământ (aprox. 5 cm), după care acestea pot fi plantate definitiv.