Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Cum se plantează arbustul de cătină?

plantare arbust catinaCătina se adaptează ușor oricărui tip de sol. Perioada ideală de plantare a arbustului de cătină este toamna, pe la sfârșitul lui octombrie. Umezeala din sol îi este benefică. Dacă se ratează această perioadă de grație, următorul interval prielnic este la începutul primăverii.

Înainte de plantarea propriu-zisă, terenul trebuie curățat de resturi vegetale, arat la adâncimea de 25-30 cm și discuit. Gropile de plantare trebuie să aibă diametrul de aproximativ 60 cm pentru a asigura rădăcinilor spațiu de desfășurare.

Groapa în care va fi introdusă rădăcina trebuie fertilizată, o bună alegere fiind bălegarul. Și rădăcinile trebuie muiate într-un amestec de bălegar, apă și pământ galben. După fertilizare, groapa se umple cu pământ fertil care va fi dispus sub forma unui mușuroi la suprafață. Pentru a face fructe, ai nevoie de un exemplar femelă, care dă fructele și unul mascul, care asigură polenizarea plantei. Ideal este să se respecte alternanța: 4-7 plante femele și o plantă mascul.

Publicat de: 03 oct 2019
Vizualizări: 1797
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier