Dacă vrei să ai o imunitate de fier pe timp de iarnă, atunci învață cum să-ți prepari sirop de cătină, un remediu eficient și gustos.
Ai nevoie de 1 kilogram de cătină și aproximativ 300 grame de miere de albine. Suplimentar poți adăuga și o linguriță de polen.
Înainte de a te pune pe treabă, spală cătina bine și las-o la scurs câteva ore într-o sită. Ulterior, așaz-o pe șervețele de hârtie ca să se absoarbă apa. Un procedeu migălos este ruperea codițelor fructului. Pentru a evita zdrobirea fructului de cătină, mai bine folosești o foarfecă pentru a tăia codițele. Zdrobește bine bobițele de cătină. Poți apela la storcătorul de fructe. Mută conținutul obținut într-un tifon și stoarce bine.
Adaugă mierea de albine în funcție de cantitatea de suc obținută. Pune siropul în sticle de plastic și ține-l la macerat aproximativ 7 zile.
Pulpa, codițele și alte resturi pot fi folosite pentru prepararea ceaiului de cătină.