Comenzi telefonice şi consultanţă
0

De ce nu înfloresc irișii: 5 motive

Există 5 probleme principale care împiedică înflorirea irișilor

 

1. ADÂNCIMEA DE PLANTARE

Irisul are nevoie de căldură și de lumina soarelui. Prin urmare, plantează răsadurile în așa fel încât tulpina să ajungă la 2/3 în pământ. Dacă le acoperi complet, plantele nu vor înflori.

 

2. PREZENȚA SOARELUI

Irisul iubește soarele, acesta înflorind în toată splendoarea lui în zonele însorite și luminoase. Se dezvoltă și la umbră, însă nu înflorește.

 

3. AMPLASAMENT

Florile perene au nevoie de spațiu. Ele cresc rapid, însă după câțiva ani nu mai există suficient spațiu pentru ca ele să se dezvolte. Prin urmare irisul este plantat la fiecare 4-5 ani.

 

4. CARACTERISTICILE SOIURILOR

Iubitorii de flori au creat o mulțime de soiuri speciale de iris. Fiecare soi are propriile sale caracteristici. Unele au nevoie de sol acid, care pentru alte soiuri poate fi dăunător. Înainte de a planta soiul care îți place, află informațiile necesare despre condițiile de cultivare (sol, lumină, îngrășăminte). Fără aceste detalii este puțin probabil să obții flori fermecătoare.

 

5. CONDIȚII SPECIALE PENTRU IARNĂ

Fiecare soi de iris tolerează în mod diferit iarnă. Irisul siberian este rezistent la frig, însă soiurile delicate necesită adăpost. Asigurarea unei bune protecții este foarte importantă. Fă-o din timp – dacă e prea târziu, rădăcinile vor putrezi – vor îngheța și nu vor înflori anul următor. Elimină aceste probleme și te vei bucura de flori fascinante, realmente încântătoare.

Publicat de: 05 aug 2020
Vizualizări: 3590
(Voturi: 3, Evaluare: 3.7)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier