Comenzi telefonice şi consultanţă
0

De ce să plantezi mure: beneficii, frumusețe și gust minunat

Arborele de mătase atrage atenția cu frunzele sale frumoase și fructele sale gustoase. Aflați ce este acest arbore, care sunt beneficiile sale și cum poate fi folosit în medicină și în bucătărie.

Murele (murele alb) crește atât în Europa, cât și în Asia, Iranul și Afganistanul, unde murele sunt considerate emblematice, fiind considerate în mod obișnuit locul de origine al acestui arbore.

Molidul de mătase este apreciat pentru fructele sale cu o aromă deosebită, pentru lemnul dur și pentru proprietățile sale medicinale. 

De ce să plantezi mure

Dulciuri cu conținut scăzut de calorii

Murele se coc în mod neuniform și se recoltează pe o perioadă de două-trei săptămâni. Recolta recoltată poate fi păstrată timp de câteva zile în frigider. Coapte murele se consumă proaspete. Este foarte dulce, dar, în același timp, are un conținut scăzut de calorii - nu mai mult de 40 kcal la 100 g. Aroma ușoară de miere a fructelor de pădure se datorează acizilor citric și malic, care contribuie la descompunerea rapidă a alimentelor în stomac și ajută astfel la arderea grăsimilor. Fructele de pădure uscate reduc pofta de mâncare și pofta de deserturi dulci.

Potrivit pentru conserve

Murele sunt ideale pentru iubitorii de băuturi tari. Ele sunt folosite pentru a face o varietate de infuzii de casă. Fructele coapte se usucă, se transformă în compoturi, gemuri, conserve și sucuri. Fructele de mure albe se combină perfect în smoothie-urile de casă cu iaurt, lapte și fructe. Trebuie ținut cont de faptul că această plantă este în mare parte dicotiledonată - arborii masculi nu dau fructe. De aceea, este indicat să plantați 2-3 pomi în grădină sau să vă puneți de acord cu vecinii.

Lemn de afumare

Atunci când sunt arse, ramurile de mure produc un fum aromat care conferă mâncărurilor o aromă plăcută și originală. Sunt folosite pentru afumare, prăjirea kebaburilor și pentru a frige carnea la grătar. Lemnul poate fi folosit pentru încălzirea aragazurilor și a șemineelor.

De ce să plantezi mure

Ceai de frunze medicinale

La jumătatea lunii mai, frunzele de mure trebuie recoltate și uscate. Acestea pot fi folosite pentru a face infuzii și ceaiuri medicinale care să ajute la eliminarea diferitelor afecțiuni.

Ceaiul din frunze de mur are proprietăți antidiabetice. Prepararea băuturii miraculoase este foarte simplă:

  • Se toarnă 100 ml de apă clocotită peste un gram de frunze uscate.

  • Se infuzează timp de 5 minute, acoperind cana cu un capac.

Diabeticii ar trebui să bea un astfel de ceai înainte de mese, deoarece inhibă enzimele care degradează zahărul.

Frunzele au puternice proprietăți antibacteriene și antivirale. Ceaiul preparat din ele întărește organismul, elimină toxinele și îmbunătățește circulația sângelui.

Nu necesită îngrijire

Silkwood este un copac pentru cei mai leneși dintre grădinari. Este simplu de cultivat și nu are nevoie de atenție. Crește într-un singur loc timp de secole și nu este afectat de boli și dăunători. Soiurile moderne sunt rezistente la infecții.

Merișorii maturi nu au nevoie de fertilizare sau de udare - rădăcinile lor puternice vor primi tot ce au nevoie. De altfel, din acest motiv, nimic nu crește lângă un mur - în timp, acesta ia hrana copacilor și arbuștilor din grădină. Numai strugurii sunt considerați un vecin convenabil pentru murele din grădină; rădăcinile lor sunt, de asemenea, capabile să se întindă câțiva metri în căutare de apă și hrană.

Îngrijirea arborelui de mure se reduce la o tăiere periodică. Dacă aceasta nu se face, copacul va fi îndreptat în sus și va fi dificil de recoltat, deoarece vârful unui exemplar adult poate avea o înălțime de 15 metri.

De ce să plantezi mure

Aspect spectaculos, decorare chioșc

Frunzele mari ale arborelui de mure creează o umbră densă, care poate fi folosită dacă intenționați să amenajați un colț pentru relaxare în zilele călduroase.

Cu toate acestea, merită să aveți grijă de acoperiș în timpul perioadei de coacere, altfel boabele dulci și suculente vor acoperi pământul și mesele și scaunele din grădină cu un covor de fructe.

Soiurile de mure sunt plantate pe străzi și în parcuri.

Peisagistii folosesc în mod activ forma piramidală pentru solitari și grupuri și aleg forma plângătoare cu ramuri căzătoare pentru a decora colțuri izolate. Molidul plângător este foarte decorativ, ramurile cu fructe de pădure mari și frunze atârnând la sol atrag atenția. Din meri se pot forma arbori joși cu coroane în formă de bilă, dacă vă faceți timp să tăiați ramurile vechi și tinere.

Mai recent, în grădini au apărut merișoare chinezești, ale căror fructe ating până la 15 cm lungime. Acestea sunt extrem de spectaculoase și la fel de dulci și sănătoase ca și cele obișnuite.

Ce soi să alegeți

Viermii de mătase există în două varietăți: cu fructe albe și negre. Soiurile cu fructe albe sunt mai rezistente la frig și, prin urmare, sunt mai potrivite pentru condițiile noastre. Fructele au aceleași proprietăți ca și fructele negre și sunt bogate în substanțe valoroase.

Viermii de mătase se plantează la începutul primăverii sau toamna. Răsadurile în ghiveci pot fi plantate pe toată durata sezonului cald.

Copacii tineri suferă adesea de îngheț, așa că este bine să înveliți trunchiul puieților în paie sau agrofibre pentru iarnă. În viitor, planta poate fi folosită pentru a forma un copac, un arbust sau chiar un gard viu.

Boabele se coc la sfârșitul lunii iulie. Boabele albe sunt foarte dulci, în timp ce boabele negre au o aciditate ușor picantă.

Publicat de: 24 mai 2024
Vizualizări: 95
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier