Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Flori din grădina ta de care te poți bucura și iarna. Ce flori poți planta în noiembrie

Florile reprezintă o încântare pentru orice privitor, iar indiferent de anotimp acestea aduc o stare de bine fiecărei grădini. Iarna nu se lasă mai prejos în ceea ce privește coloritul grădinii tale. Chiar și în sezonul rece te poți bucura de căldura florilor și de atmosfera primitoare care se creează în jurul lor.

Există și plante care fac față frigului și nu sunt atât de dependente de prezența soarelui sau de îngrijiri deosebite pentru a se dezvolta sănătos. Așadar, dacă ai în plan o schimbare pentru grădina ta de flori și vrei ca anul viitor să ai parte și tu de flori de iarnă, iată către ce sortimente să te îndrepți.

Flori de iarnă - ce specii înfloresc în sezonul geros

Dacă încă nu te-ai gândit la anumite specii, află că îți poți colora grădina de flori în culori precum galben, albastru, roșu, portocaliu, roz și nu numai. Rezistența speciilor de plante care fac față și celor mai dificile condiții de mediu a fost dovedită în timp. În acest sens, află în continuare mai multe informații legate de unele dintre aceste plante eroine.

Spânzul sau Trandafirul Crăciunului

Trandafirul este o specie de floare care se adaptează mai multor tipuri de mediu. Ceea ce îl scoate în evidență pe micuțul dar rezistentul Trandafir al Crăciunului este coloritul lui generos și capacitatea lui de adaptare la ierni bogate în zăpadă, ger, precipitații, vânt sau alte fenomene specifice sezonului rece.

Culorile pe care le poate aduce printre albul nesfârșit așezat în grădina ta de flori și tulpinile uscate ale plantelor sunt roz, violet, vișiniu, bej, crem, verzi, albe. Totodată este bine de știut că există și sortimente de spânz mai deosebite, care au petalele pătate. Fiind în esență o plantă medicinală, Trandafirul Crăciunului are și proprietăți benefice pentru sănătate.

Iasomia de iarnă - arbustul cu un colorit intens

Parfumul florilor de iasomie nu își pierde intensitatea nici măcar în timpul iernilor necruțătoare. Aceste floricele au un colorit puternic, galbenul fiind nuanța care aduce un aer deosebit locului în care crește.

Dacă vrei să adaugi luminozitate și farmec grădinii tale iarna, atunci o variantă sigură de a reuși este plantarea arbustului de iasomie. Vei vedea cum florile vii se îmbină perfect cu chiciura sau cu zăpada depusă pe crenguțele arbustului.

Camelie - o floare de iarnă pentru grădina ta

Camelie este o specie de plante care începe să înflorească toamna și rezistă și pe timp de iarnă destul de bine. Florile sunt asemănătoare cu trandafirul și se regăsește în diferite nuanțe, de la alb la roz sau chiar roșu. Cameliile pot fi crescute cu ușurință la ghiveci, opțiunile de alegere a sortimentelor fiind destul de variate.

Schlumbergera sau Cactusul de Crăciun

Ai auzit cu siguranță expresia „Nu mă deranja!”. Aceasta este preferata Cactusului de Crăciun, floarea de care te poți bucura doar dacă o lași unde este cel puțin câteva luni înainte ca ea să înflorească.

Cactusul de Crăciun se deosebește de „frații” lui prin faptul că face o floare colorată în nuanțe de roz, roșu, alb sau galben, chiar în preajma Crăciunului și nu tolerează razele directe ale soarelui.

Lista de flori de iarnă pe care le poți planta în grădină sau în ghivece poate continua cu specii precum: Ciclaminele, Iernita, Ghiocei, Trandafir Japonez, Crăciuniță, Begonia, Azaleea Japoneză, Nucul Vrăjitoarelor și multe altele.

Până la venirea iernii, mai ai timp să îți îmbogățești grădina cu flori pentru primăvară. Dacă nu ai apucat să termini toată treaba, află în continuare ce flori mai poți planta în luna noiembrie.

Flori de plantat în noiembrie

Deși în multe zone ale țării de regulă în noiembrie încep să se simtă temperaturile foarte joase sau chiar apropiate de temperatura înghețului, încă mai e timp de pregătit grădina cu flori care vor prinde viață primăvara, respectiv la vară.

În ultima lună de toamnă este recomandată plantarea panseluțelor. Micile flori colorate rezistă eroic peste iarnă și completează paleta de culori din fiecare grădină. Totodată, bulbii de flori de toamnă pot fi plantați tot acum. Aici includem: deosebitele lalele, sălbaticele brândușe, coloratul iris, parfumatele zambile, narcise și lăcrămioare, eleganții crini și alte flori care vestesc începutul unui nou an.

Regulile de care trebuie să ții cont la plantare țin de udarea pământului înainte de săpatul gropilor și așezatul bulbilor, precum și de distanța dintre plante. Este indicat să ai informațiile necesare plantării fiecărui tip de floare, pentru a te bucura de o înflorire abundentă a acestora.

Atât timp cât vremea îți permite, noi îți propunem să îți îmbogățești sortimentul de flori din grădină ori de câte ori ai ocazia!

Iarna va trece mai ușor cu câte o pată de culoare în grădina ta!

Publicat de: 09 noi 2020
Vizualizări: 22832
(Voturi: 1, Evaluare: 5.0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    Te-ar mai putea interesa
    Cele mai populare
    • Preț descrescător
    • Preț crescător
    • Cele mai populare
    • Cele mai noi
    • Nume
    Toate categoriile
    • Toate categoriile
    • Arbuști ornamentali
    • Lider în vânzări
    • Plante ornamentale
    • Plante perene
    • Semințe de flori
    • Trandafiri
    • Trandafiri Teahibrizi
    Promoţie!
    Azalee japoneză Maruschka, P9 imagine 1
    5 Comentarii
    Azalee japoneză Maruschka, P9
    Cantitate într-un pachet: 1 buc
    19.90 lei 50.90 lei

    Cel mai mic preț în 30 de zile:* 19.90 lei

    Adaugă în coș
    mc visa paypal fancurier