Comenzi telefonice şi consultanţă
0

GrădinaMax își îmbogățește oferta de produse cu plante suculente

Începând din primăvara anului 2019, catalogul de produse GrădinaMax se lărgește cu noi sortimente de plante. În scurt timp, vei putea găsi pe magazinul online kit-uri de plante suculente. Un astfel de kit conține toate elementele de care tu ai nevoie pentru a sădi plantele cum ar fi: semințele, pământul și alte componente care îți vor ușura munca.

În cazul în care nu ai luat în considerare până acum achiziționarea unor plante suculente, am pregătit mai multe mai multe informații legate îngrijirea acestora. Descoperă în continuare de ce astfel de plante sunt o opțiune la îndemâna oricui.

Plantele suculente: Alegerea potrivită pentru o grădină spectaculoasă

Plantele suculente sunt acea categorie de flori care stochează cantități mari de apă în frunze, tulpini sau rădăcini. În acest mod, ele pot supraviețui chiar și în condiții nefavorabile dezvoltării. De asemenea, plantele suculentele sunt foarte rezistente, ceea ce înseamnă că, dacă le îngrijești corespunzător, ele vor rezista pe o perioadă îndelungată de timp, iar tu te vei putea bucura de frumusețea lor.

Totodată, plantele suculente sunt disponibile într-o varietate de sortimente, iar faptul că nu sunt pretențioase le transformă în alegerea ideală pentru amenajarea grădinii de interior sau de exterior. Printre florile care fac parte din această categorie se numără cactusul, aloe vera, trandafirul deșertului, coada măgarului, echeveria, planta de jad, urechelniță, palmierul coadă de ponei și multe altele.

Creșterea și îngrijirea plantelor suculente: cele mai importante aspecte pentru a avea plante sănătoase și frumoase

Îngrijirea plantelor perene este un proces care necesită respectarea unei serii de reguli astfel încât florile să se dezvolte armonios și să obții rezultatul mult așteptat. Te invităm să afli în cele ce urmează care sunt elementele cruciale de care trebuie să ții cont.

Pământul adecvat plantelor suculente

Acest sortiment de flori are nevoie de un sol a cărui drenare se realizează în mod rapid pentru a asigura aerisirea plantelor la nivelul rădăcinilor. Indicat este să achiziționezi un amestec special în care să plantezi florile, însă poți opta și pentru o variantă obișnuită la care să adaugi un agent anorganic cum este perlitul.

Pamant plante suculente

Perlitul se regăsește sub forma granulelor mici și albe, care au rol în reținerea apei și aerisirea solului. În acest fel, se menține gradul de umiditate al substratului, iar plantele se dezvoltă armonios.

Cantitatea de apă necesară

Plantele suculente trebuie udate mai des pe timp de vară, însă în anotimpul rece, este suficient dacă le uzi la interval de două luni, deoarece plantele se află în stare latentă, iar activitatea lor scade în intensitate. În egală măsură, ai grijă să lași pământul să se usuce complet înainte de a le uda iar, întrucât riști ca solul să fie supraîmbibat cu apă, fapt ce determină putrefacția rădăcinilor și moartea plantei.

Cantitate apa plante suculente

Totodată, este important să ai în vedere ca florile să beneficieze de îndeajuns de multă apă pentru a crește. În cazul în care nu le uzi suficient, vei observa că plantele încetează să mai crească, frunzele le cad sau apar pete de culoare maro pe frunze.

Lumina și temperatura recomandate

Aceste tipuri de plante adoră lumina din belșug. Prin urmare, dacă ai plante suculente de interior, le poți orienta cât mai aproape de fereastră ori, în situația în care le sădești în exterior, asigură-te că o faci într-o zonă luminoasă.

Cu toate acestea, fii atent ca plantele suculente să nu fie expuse brusc la o lumină foarte puternică, deoarece frunzele se ard sau își schimbă culoarea în alb ori maro. În consecință, urmărește puțin cum reacționează plantele tale la lumină.

În ceea ce privește temperatura adecvată plantelor suculente, acestea au nevoie de temperaturi moderate atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții. Ziua, ideal este ca temperatura să fie de maxim 30 de grade, iar în cursul nopții de maxim 15 grade.

Procesul de fertilizare

Proces fertilizare plante suculente

Asemeni oamenilor, și plantele suculente au nevoie de anumiți stimuli pentru a crește și pentru a se dezvolta. În consecință, florile au nevoie de îngrășăminte mai ales în timpul verii, atunci când sunt în punctul maxim de creștere. Odată cu venirea anotimpului rece și a trecerii în stare latentă, plantele nu mai au nevoie de fertilizatori.

La final, îți dorim mult spor la grădinărit și un an bogat în recole și flori parfumate! Și, ține minte, din primăvara anului 2019 te așteptăm să descoperi kit-urile pentru plante suculente.

Pe curând!

Publicat de: 19 dec 2018
Vizualizări: 6371
(Voturi: 1743, Evaluare: 4.7)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier