Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Metode naturale de detoxifiere pentru acasă

Indiferent de stilul tău de viață, organismul are nevoie de o „curățenie” în mod periodic. Aici intervine procesul de detoxifiere a organismului, care are rolul de a elimina toxinele acumulate de-a lungul timpului.

Corpul uman are această capacitate, de a elimina toxinele, prin natura sa, însă oferirea unui imbold sau a unui ajutor în acest sens este întotdeauna binevenită.

Metode naturale de detoxifiere sunt diverse, la fel și procedeele prin care aceastea sunt efectuate. Totodată, este important să știi că nu există rețeta universală de detoxifiere care să dea rezultate pentru fiecare dintre noi. Trebuie să încerci variante până când o găsești pe cea care ți se potrivește. Datorită faptului că o alegi pe cea cu care rezonezi, de multe ori cea aleasă este și varianta câștigătoare.

Înainte de a afla cum să îți ajuți organismul să scape de toxine, haide să vedem când este bine să urmezi o astfel de cură.

Când trebuie să începi detoxifierea

Iată exemple de semnale universale pe care organismul tău ți le transmite și nu este bine să le ignori:

  • Te simți balonat;
  • Ai stări de anxietate și nervi;
  • Pofte necontrolate de dulce și carbohidrați;
  • Pofta de viață își face rar apariția;
  • Respirație urât mirositoare.

Acestea sunt doar câteva aspecte care să te facă să iei în calcul o cură de detoxifiere pentru perioada următoare.

Detoxifierea organismului poate fi făcută pornind de la obiceiuri mărunte. Nu este obligatoriu să investești în tot felul de produse specifice, ci poți doar să fii mai atent la ceea ce consumi. Așadar, în continuare vei vedea cum îți poți ajuta organismul să elimine toxinele din organism mai rapid și eficient.

Obiceiuri de îmbunătățit – metode naturale de detoxifiere

Redu consumul de cafea

Consumul mare de cafea duce la deshidratarea organismului. Încearcă o perioadă să înlocuiești cafeaua cu ceaiul verde. Ceaiul verde este preferatul asiaticilor. Ajută la eliminarea toxinelor, arderea grăsimilor și constituie un bun înlocuitor al cafelei deoarece nu vei simți o mare diferență.

Consumul de apă cu lămâie

Dimineața este recomandat să bei un pahar de apă călduță, pe stomacul gol. Adăugând și zeamă de lămâie în acesta, vei primi recunoștința meritată de la sistemul tău digestiv. Stoarce lămâi în fiecare pahar de apă pe care îl bei și încearcă să bei o cantitiate de cel puțin 2 litri în fiecare zi.

Totodată, apa de la robinet poate fi înlocuită cu apa alcalină, cel puțin pe perioada curei de detoxifiere. Și apa alcalină este un puternic antioxidant.

Vitamine naturale

Grădina ta este sursa ta principală de vitamine. Legumele și fructele trebuie să facă parte din fiecare masă. Acestea pot constitui atât preparatele de bază cât și gustările dintre mese. Înlocuiește dulciurile sa produsele de patiserie cu fructe sau legume și vei vedea că nivelul tău de energie va crește pe zi ce trece.

De asemenea, pe lângă consumul de fructe și legume proaspete poți încerca și administrarea de vitamine. Complexul de vitamine B si vitamina C sunt esențiale pentru o imunitate puternică a organismului.

Include în alimentația ta ghimbir, turmeric, avocado, cartofi dulci, spanac, kiwi, grapefruit, nuci. Atfel de alimente contribuie semnificativ la eliminarea toxinelor din organism.

Renunță temporar la zahăr

Consumul ridicat de zahăr afectează mai mult organismul decât cel de sare. Știai acest lucru? Excesul de zahăr duce la afecțiuni grave ale organismului. În curele de detoxifiere încearcă să renunți la zahăr în fiecare zi tot mai mult. O alternativă bună este mierea. Zahărul consumat în cantități mari o perioadă lungă de timp duce și la îngrășare și la dependență.

Încearcă să renunți, măcar pe perioada aplicării metodelor naturale de detoxifiere, de tot la zahăr. Dacă te obișnuiești astfel, atunci îți recomandăm să continui să reduci consumul constant de zahăr din viața ta de zi cu zi.

Sportul și mișcarea

Cu cât ești mai activ, cu atât nivelul de energie și de buna dispoziție pe care le ai vor crește și ele considerabil. Sunt atât de multe locuri de văzut oriunde în țară. Astfel, alocă-ți mai mult timp pentru tine înainte de a merge la serviciu și bucură-te de mersul pe jos, cu bicicleta sau chiar urcatul scărilor. Investește în timpul tău liber și elimină pe cât posibil sedentarismul.

Organismul tău va simți diferența după o astfel de perioadă în care nu îi oferi stilul de viață cu care l-ai obișnuit: cafeaua o înlocuiești cu ceai, îl hidratezi cu apă cu lămâie sau o „altfel de apă”, nu îi mai răspunzi solicitării permanente de zahăr și îl pui să „muncească” în fiecare zi.

Așadar, fii pregătit pentru o schimbare din partea lui și îmbrățișeaz-o! Acesta este semnul că detoxifierea pe care o urmezi chiar funcționează! Felicitări!

Noi îți dorim mult succes în aplicarea acestor metode naturale de detoxifiere și să fii surprins de rezultate!

sursa foto: pixabay.com

Publicat de: 31 mai 2018
Vizualizări: 12813
(Voturi: 2966, Evaluare: 4.8)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier