Support
Gradinamax.ro folosește cookie-uri. Continuând navigarea îți exprimi acordul pentru utilizarea acestora.
acceptă

Tarif normal

0359 801 300

Plantele ornamentale - miracolul de pe pământ

Plantele ornamentale se regăsesc fie sub forma de arbuști care dezvoltă coroane largi și tufe bogate împodobite de flori viu colorate, sau sub forma unor plante cățărătoare, care emit liane decorative prin frunziș și inflorescențe.

Rolul și importanța acestora 

Ambele variante sunt destinate să confere un aspect aparte oricărei suprafețe, fiind alese în general pentru decorul zidurilor sau gardurilor inestetice, a pergolelor, trunchiurilor de copaci sau altor suporturi.

Lianele sunt cheia spre obținerea unor efecte estetice cu o mare valoare decorativă, însă pentru a avea rezultatele dorite, trebuie respectate anumite reguli de bază în ceea ce privește întreținerea lor.

În acest articol vă sunt prezentate unele dintre cele mai frecvente specii întâlnite în decorul grădinilor, parcurilor sau altor spații verzi.

Pentru a te bucura din plin de nuanțele florilor din grădină și pentru ca ea să îți ofere un spectacol de culori, cu un contrast superb, optează pentru gingășia florilor de Clematis.

Clematis – reprezintă mândria oricărui grădinar, florile speciei fiind plăcute ochiului prin formă și nuanță, dar și prin durata lungă de viață. Acestea aduc un accent de luminozitate, culoare și veselie în grădină, încă de primăvara devreme și până la începutul toamnei. Înflorind pe tot parcursul verii, grădina ta va fi plină de culoare, iar trecătorii vor fi înmărmuriți de frumusețea acestora.

Pentru a obține inflorescențe bogate și în primăvara următoare, planta are nevoie de tăiere, proces prin care se vor îndepărta lăstarii vechi, deteriorați și uscați, lăsând loc pentru dezvoltarea celor noi. Activitatea va avea loc după perioada de înflorire, iar pentru iarnă la baza tufei se va adăuga un compost din frunze uscate, humus sau rumeguș.

Dacă scopul tău este ca în serile răcoroase ale verii, grădina ta să te învăluie într-un mister parfumat, va trebui să alegi plantele cățărătoare ale căror flori, pe lângă faptul că au capacitatea de a crea un aspect peisagistic impresionant, ele te vor atrage și prin aroma parfumului lor.

Caprifoi – arbust agățător, decorativ prin frunzele eliptice, lunguiețe (4-10 cm), de culoare verde-închis și prin florile de 4-5 cm, alungite și tubuloase, pictate în nuanțe de alb sau galben-auriu. Acestea înfloresc în grupuri de câte 6, emanând un parfum intens, foarte plăcut.

Caprifoi japonez – liană cățărătoare, puternic volubilă și viguroasă, cu frunze ovale, alungite (3-8 cm) și flori bicolore, în nuanțe de alb-roz, ce se transformă în galben în momentul înfloririi depline și care, în special pe timpul nopții, te îmbată pur și simplu cu mirosul lor inconfundabil.

Acestea nu sunt pretențioase în ceea ce privește îngrijirea lor, având o rezistență mare la ger. Preferă amplasamentele luminoase sau cu umbră parțială și un sol reavăn pentru a oferi cele mai bune randamente.

Iasomia – arbust și liană ornamentală prin port, frunziș și inflorescențe, nu impresionează doar prin efectul estetic pe care-l oferă locurilor unde este cultivată, ba chiar ea este foarte apreciată și datorită florilor sale ce emit esențe cu arome deosebite. Frunzele verzi și ovale alcătuiesc un contrast formidabil împreună cu florile alb-crem, care împodobesc tufele asemeni unei pături de zăpadă.

Pe lângă aceste plante ornamentale prezentate, te invităm să accesezi catalogul nostru, unde vei regăsi o gamă variată de plante ornamentale! Alegând soiurile noastre atent selecționate, cu siguranță vei reuși să-ți transformi grădina într-un colț de Rai, divină ca aspect, dar și ca parfum!

2017-08-28
Comentarii

Evaluarea mea: 

Спасибо за коментарий!

ALTE ARTICOLE

Produsul a fost adăugat la comanda dumneavoastră!

Ați achiziționat deja un stoc

Te-ai abonat cu succes

Mulțumesc, sunteți deja abonat la newsletter-ul nostru

Nu aveți nici un produs adăugat în coș

Nici un produs adăugat în "Grădina mea"

Doar utilizatorii înregistrați pot adăuga produse în secțiunea "Grădina mea"

Produs adăugat în "Grădina mea"

Nici un articol adăugat

Articolul a fost adăugat cu succes!

Parola a fost trimisă la adresa de e-mail indicată