Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Se poate planta bradul argintiu în ghiveci?

se poate planta bradul argintiu in ghiveciDacă intenționezi să muți bradul argintiu în casă în luna decembrie pentru a-l transforma în vedeta Crăciunului tău, atunci trebuie să ții cont de câteva reguli. Înainte de a fi mutat în casă, coniferul are nevoie de o perioadă de acomodare la o temperatură mai ridicată decât cea din exterior. Pentru ca acomodarea să fie un succes, mută-l într-un spațiu intermediar cum ar fi garajul sau balconul. Temperatura la care trebuie expus în perioada de acomodare trebuie să fie de maxim 15 °C. De altfel, ar fi bine ca bradul să nu fie privat de lumină naturală.

În casă, amplasează bradul argintiu într-o zonă cu o temperatură de maxim 20 °C. Transplantează bradul într-un ghiveci mare sub care așezi și o farfurie. E nevoie de acest suport pentru ca apa să aibă unde să se scurgă. Bradul trebuie udat zilinic cu 300 – 400 ml apă din cauza aerului uscat și a temperaturilor mai ridicate la care este expus. Tocmai de aceea este indicat să aerisești bine încăperea în care se află bradul. Pentru eficiență ridicată, pulverizează apă pe crengile bradului.

Nu tăia vârful bradului, nu îl suprîncărca și evită ornamentele care dejajă căldură.

După maxim două săptămâni este indicat să muți bradul în exterior. Din nou acomodarea la temperaturile mai scăzute este esențială.

 

Publicat de: 20 noi 2019
Vizualizări: 530
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier