Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Semințe de flori ușor de cultivat în interior

Când se termină sezonul estival, grădinarii amatori încep să acorde mai multă atenție plantelor de interior. Florile de acasă nu numai că decorează interiorul și îmbunătățesc atmosfera casei, dar aduc și bucurie și permite iubitorilor de grădinărit să facă ce le place pe tot parcursul anului – plantându-le și îngrijindu-le. Știai că unele culturi de interior sunt ușor de cultivat din semințe?

MUȘCATA

Frumoasele flori cunoscute sub denumirea de mușcate, luminează și aduce culoare chiar și celei mai mohorâte zi de iarnă, cu nuanțele sale strălucitoare. Vara ele pot fi plantate într-o grădină de flori sau poți decora balconul, veranda sau terasa.

Cel mai adesea, pentru plantarea în interior, sunt recomandate genurile populare, care au o mulțime de soiuri cu flori de diferite culori. Toate speciile sunt foarte puțin exigente și cu înflorire îndelungată. Unele soiuri au flori mari, duble.

Dacă îți e greu să alegi o singură culoare, am pregătit pentru tine mixuri excepționale, ca de exemplu Mușcată F2, mix multicolor sau Mușcată Speedy F2, amestec. Acordă atenție hibrizilor speciali:

  • Mușcată Gama F1 violet – soi compact, cu flori de culoare violet intens, foarte atractive;
  • Mușcată Gama F1, albă – o varietate deosebită cu flori albe ca zăpada;
  • Mușcată Gama F1, somon – un soi deosebit, cu flori de nuanță coral, rar întâlnită;
  • Mușcată Divas F1 – înflorește abundent timp îndelungat.

CULTIVAREA MUȘCATELOR

Plantarea semințelor de mușcate poate avea loc în orice moment, din noiembrie până la sfârșitul primăverii. Semințele sunt destul de mari, dar nu ar trebui să fie îngropate adânc în pământ. Este suficient să le acoperi cu un strat de sol de aproximativ 0,5 cm. Poți folosi tablete de turbă pentru însămânțare – atunci semințele nu trebuie să se scufunde.

Trebuie avut în vedere faptul că lăstarii pot fi inegali: primii apar la aproximativ o săptămână, alții au nevoie de 2-3 săptămâni sau mai mult. Din acest punct de vedere, semănatul în tablete este preferabil, deoarece permite răsadurilor emergente să fie expuse la lumină în timp util, fără a afecta restul semințelor. Nu te îngrijora dacă lăstarii întârzie să apară: uneori mușcatele încolțesc chiar și la câteva luni de la însămânțare, ai răbdare.

Recipientul cu semințe trebuie acoperit cu folie sau sticlă pentru a păstra umezeala. Temperatura optimă pentru germinarea semințelor este de la 20 la 25 de grade. Folia trebuie îndepărtată periodic pentru ventilație, ceea ce ajută la evitarea mucegaiului pe suprafața substratului.

După apariția răsadurilor, îngrijirea constă în udarea periodică (cu atenție, astfel încât apa să nu cadă pe tulpină și frunze). Evită înmuierea solului – mușcatele nu tolerează excesul de umiditate. O iluminare bună este foarte importantă, deoarece atunci când există lipsa luminii, plantele se întind. La vârsta de 1-1,5 luni, răsadurile se scufundă (dacă s-au folosit tablete de turbă, atunci plantează-șe pur și simplu într-un ghiveci, după îndepărtarea foliei tabletei).

BEGONIA 

Această begonie înflorește aproape continuu, având parte de îngrijirea necesară. De asemenea se remarcă prin creșterea rapidă și fără pretenții, dar și printr-o varietate mare de soiuri. Florile begoniei pot fi albe, roz (de diferite nuanțe și intensitate), roșii; soiurile cu frunze maro, bronz sunt excelente, deși cele verzi, lucioase arată deosebit de atractiv.

O serie de hibrizi în miniatură (până la 20-25 cm înălțime):

  • Begonie Picotee Cascade Florence – înflorire abundentă, în nuanțe de vară;
  • Begonie Picotee Cascade Sunray – soi strălucitor, cu flori mari și bogate.

CULTIVAREA BEGONIILOR

Semințele de begonie nu trebuie adâncite în sol, ele se presară la suprafața solului, după care pământul ar trebui ușor compactat și semințele apăsate ușor pe suprafața substratului. Apoi solul trebuie umezit bine folosind un pulverizator, iar recipientul se acoperă cu folie sau sticlă. La fel ca la mușcate, begoniile pot fi semănate în tablete de turbă.

Temperatura optimă pentru germinarea semințelor este de aproximativ 20 de grade. Ele încolțesc pentru o perioadă destul de lungă, iar această perioadă poate varia în funcție de caracteristicile soiului. Dar răsadurile cresc repede. Plantele care au format 2-3 frunze se vor așeza într-un ghiveci cu sol fertil.

Îngrijirea culturii se reduce la udarea regulată, efectuată moderat. Begoniei nu-i place nici umezeala excesivă, nici uscarea solului. Această plantă necesită lumină; în cazul iluminării insuficiente, lăstarii se vor apleca, iar frunzele devin mai mici. Cu toate acestea, reține că begoniile tinere trebuie protejate de lumina directă a soarelui, care poate provoca arsuri.

MIMOZA

Mimozele luminoase și elegante sunt adorate de cultivatorii de flori pentru florile lor luxuriante și abundente, fără pretenții și ușor de crescut. În general, toate soiurile de mimoze sunt ușor de crescut, fiind foarte puțin exigente; preferă să crească la umbra parțială, pe sol slăbit, hrănitor și bine umezit.

Atunci când alegi semințele, acordă atenție soiurilor cu flori duble, luxuriante, de culoare roz, roșu, purpuriu, care acoperă abundent tufele compacte (înălțime de circa 30 cm).

CULTIVAREA MIMOZELOR

Semințele mimozelor sunt mici, astfel încât, pentru comoditate, pot fi amestecate cu nisip la semănat – acest lucru va ajuta la evitarea creșterii puieților prea dens. Plantează semințele pe suprafața unui substrat de sol bine umezit și ușor compactat, încercând să distribui semințele uniform. Recipientul trebuie acoperit cu folie sau sticlă și plasat într-un loc luminos, cu o temperatură de aproximativ 20-21 de grade, dar nu la soare.

Aerisește culturile zilnic ridicând folia pentru a îndepărta condensul cumulat. Folia este îndepărtată complet după ce răsadurile și-au desfăcut frunzele. În viitor, acestea trebuie să aibă parte de udare regulată, moderat și protecție împotriva razelor solare directe. Când plantele ating înălțimea de 3-4 cm, acestea sunt așezate în ghivece separate. Ai grijă: mimozele au lăstari foarte fragili, care se rup ușor dacă sunt bruscați.

 

Publicat de: 28 oct 2020
Vizualizări: 2037
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier