Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Spatiul tau de relaxare: balansoar gradina. Cum il construiesti

În fiecare grădină ar trebui să existe un leagăn sau un balansoar, nu-i așa? Locul în care poți să te pierzi într-o carte sau să te bucuri de umbra copacilor, în zilele călduroase de vară, poate fi unul... la înălțime.

Pentru a avea și tu un astfel de loc în grădină, pentru relaxarea ta sau distracția celor mici, ai mai multe posibilități. Realizarea unui leagăn sau a unui balansoar în grădină  se poate face ușor, rapid și cu materiale puține.

Așadar, te invităm în magazia din cadrul gospodăriei tale să vedem ce materiale și unelte putem folosi pentru a construi un leagăn, respectiv un balansoar. Să începem cu cel mai simplu leagăn.

Leagăn din roată de cauciuc și sfoară

Faimosul leagăn din cauciuc și sfoară pe care îl vedem în filme se realizează destul de ușor. Ai nevoie doar de: frânghie groasă cu diametrul de aproximativ 16 milimetri; o cameră de la o roată de bicicletă; șaibe, clemă cu șurub și capacitatea de a face noduri sigure.

Acum să vedem cum le punem cap la cap. Întâi de toate trebuie găsit nucul sau părul de care vei agăța leagănul. Trebuie să fie un copac solid. Dacă te întrebi la ce este necesară camera de cauciuc, acum vei afla.

Primul pas în realizarea leagănului este să introduci sfoară în camera roții respective. Porțiunea de cauciuc cu sfoară în interior va fi partea care va atârna de pe creanga copacului. Faptul că introduci sfoara în camera de cauciuc și nu o agăți pur și simplu protejează și copacul și funia.

Este necesar să realizezi un nod ca porțiune de frânghie cu cauciuc să formeze o buclă. După ce ai ales creanga norocoasă trebuie să o treci buclă și să o fixezi tot cu ajutorul unui nod bine făcut. Pentru a obține cele 3 „mânere” trebuie să realizezi un nod deasupra mâinilor prin care vei trece câte o bucată de frânghie. Lungimea acestora va fi de la nod până la pământ.

La momentul tăierilor bucăților de frânghii este indicat să înfășori o bucată de bandă izolatoare pe frânghie, în locul din care urmează să tai. Acest lucru va face ca firele din sfoară să nu se deșire și să aibă un capăt uniform. După ce ai trecut firele prin nodul central, a venit momentul să aduci roata pe care se va sta când te dai pe leagăn.

Roata are nevoie de 3 găuri în partea superioară, dispuse în formă de triunghi, pentru a echilibra greutatea. După ce le-ai înfăptuit, urmează să treci fiecare fir de sfoară în câte o gaură. La acest pas, te poate ajuta o masă pe care să pui roata.

A venit momentul să fixezi frânghiile pe interiorul cauciucului, asigurând astfel siguranța utilizării leagănului. Pentru acest lucru vei utiliza șaibele de două dimensiuni și clemele dar fără să strângi definitiv șuruburile acestora. După ce găsești poziția ideală a roții pe sfori, poți fixa sistemul de siguranță cu ajutorul unei chei. Iar pentru o dublă protecție, se mai poate realiza câte un nod în interiorul roții, pe fiecare din cele 3 sfori.

Utilizarea sforilor și a roții de cauciuc, ci nu a lemnului dur și a lanțului oferă o mai mare siguranță copiilor care vor utiliza leagănul.

Acum că ai văzut cum poți să construiești singur un leagăn în grădină, haide să vedem și ce presupune alcătuirea unui balansoar pentru cei dragi.

Balansoar pentru grădina ta

Realizarea unui balansoar în care să îți petreci timpul liber în scopul relaxării în aer liber, înconjurat de flori și copaci, chiar la tine acasă, este posibilă cu un efort minim si puține calcule. Spre deosebire de leagăn, balansoarului trebuie să îi asiguri și susținerea. Să vedem cum poți face un balansoar pe un cadru de lemn din 3 laturi.

Cadrele de lemn care vor susține leagănul trebuie să fie suficient de groase pentru a susține atât leagănul cât și persoana sau persoanele care se vor bucura de el. În acest sens este recomandată cimentarea acestuia în pământ.

Modalitățile prin care poți realiza balansoarul propriu-zis sunt diverse, fie din scânduri, fie din paleți. Important este să efectuezi calculele de lungime a părții de șezut, a spătarului și a lateralelor (suporturilor pentru mâini), bine înainte.

Partea bună în a realiza un balansoar singur este că poți adapta lățimea acestuia sau înclinația spătarului după propriile gusturi. Astfel, nu vei simți că stai pe o bancă obișnuită din Parcul Central al orașului.

Pentru a prinde noul leagăn de suportul de susținere poți folosi lanțuri groase cu zale pe care să le prinzi cu sistem de siguranță pe partea superioară a stâlpului. După ce ai asamblat toate componentele, urmează vopsirea balansoarului cu vopsea specială de lemn. Astfel, ajuți lemnul să îți păstreze sănătatea o perioadă cât mai lungă de timp.

Adăugarea pernelor sau a altor accesorii în proaspătul loc de relaxare din grădina ta aduc un plus de confort. Totodată, alegerea unor plante ornamentale sau a unor trandafiri urcători care să însuflețească locul poate fi o idee inedită de amenajare a balansoarului din grădina ta.

Noi îți dorim mult spor în realizarea cu succes a locului preferat de petrecere a timpului liber din grădina ta!

Publicat de: 22 aug 2018
Vizualizări: 6060
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier