Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Totul despre îngrijirea crinilor de grădină

Frumoși și cu o mireasmă inconfundabilă, crinii se numără printre cele mai apreciate flori din grădină. Originari din China și Japonia, crinii reprezintă un simbol al regalității, tinereții și renașterii. În funcție de culoare, crinii au o semnificație aparte. Prin urmare, albul indică puritatea, roz semnifică ambiția, galben este echivalentul sănătății, iar roșu, asemenei trandafilor, sunt ideali pentru a-i dărui persoanei iubite, întrucât semnifică dragostea.

Crini de gradina

Îngrijirea crinilor de grădină presupune respectarea unui set de câteva reguli pentru a te putea bucura de aspectul lor regal cât mai mult timp. Dacă și tu îți dorești să îți diversifici grădina cu flori, iată care sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vedere.

Îngrijirea crinilor de grădină pas cu pas

La fel ca în cazul altor plante, și dezvoltarea armonioasă a crinilor de grădină necesită atenție privind modul de plantare și condițiile de mediu propice.

Când se plantează crinii de grădină?

Bulbii crinilor sau semințele pot fi semănați fie la începutul toamnei, fie primăvara, în perioada aprilie – mai. De reținut este faptul că aceste plante înfloresc în luna iunie până spre toamnă și sunt perene.

Cum se înmulțesc crinii de grădină?

Înmulțirea crinilor se realizează în funcție de specie. Prin urmare, se pot folosi semințe, bulbi sau butași de tulpini.

Ce soiuri de crini de grădină există?

Crinii sunt cunoscuți pentru diversitatea soiurilor care diferă în funcție de culoare și de forma cupei florilor. Pe magazinul online GrădinaMax.ro găsești o varietate de sortimente de crin, printre care și crinul de vară, crinul asiatic, crinul de toamnă sau crinul imperial.

Cum se plantează crinii de grădină?

Procesul de semănare al bulbilor trebuie realizat la o adâncime de aproximativ 20 de cm. Plantarea bulbilor se face cu rădăcinile în jos, iar ulterior se tasează foarte bine pământul și se udă cu o cantitate moderată de apă.

Evitați să îmbinați în exces pămâtul, deoarece riscați ca bulbii să putrezească.

Distanța de plantare recomandată între bulbi este de cel puțin 20 de cm până la maxim 25 de cm.

Care este solul potrivit pentru crinii de grădină?

Crinii de grădină au nevoie de sol drenat, fertil și care conține humus în cantități însemnate.

Pregătirea terenului constă în săparea gropilor pentru semănarea bulbilor la o adâncime de aprozimativ 20 de cm. Ulterior se nivelează pământul, se mărunțește și se adaugă o cantitate suficientă de turbă. Aceasta conține micro și macroelemente și pH necesar creșterii și dezvoltării crinilor de grădină și a plantelor, în general.

În cazul în care nu dispui de turbă, se poate fertiliza solul cu îngrășământ natural sau cu pământ de frunze.

Ingrijire crini

Care sunt condițiile de mediu favorabile crinilor de grădină?

Crinii nu sunt flori pretențioase, astfel că ei pot fi plantați în locurile însorite, cât și în cele semiumbroase. Zonele care sunt expuse pe tot parcursul zilei la soare sau cele umbroase afectează creșterea optimă a plantelor și înflorirea acestora.  

Care este nivelul de umiditate corespunzător?

Îngrijirea crinilor de grădină presupune udarea acestora se realizează în candități moderate. Pe tot parcursul perioadei de creștere și înflorire, crinii trebuie să fie udați cel puțin o dată pe săptămână sau chiar de mai multe ori, dacă este necesar, pentru a menține solul umed.

Odată încheiat ciclul de înflorire, nu mai este necesar să uzi plantele.

Cum se realizează fertilizarea?

Pentru a stimula creșterea armonioasă a grădinilor de grădină, este indicat să folosești îngrășăminte lichide sau hidrosolubile. De reținut este faptul că acestea trebuie să fie destinate procesului de dezvoltare al plantelor decorative prin flori.

Alte sfaturi privind îngrijirea crinilor de grădină de care să ții cont

Sfaturi ingrijire crini

1. Îndepărtează florile ofilite pentru a nu împiedica dezvoltarea celorlalte flori.

2. Evită să tai tulpinile și frunzele chiar dacă și după ce florile se ofilesc. Acestea conțin substanțe nutritive care vor ajuta bulbii să se dezvolte în următorul an.

3. Pe timp de iarnă, acoperă solul cu un strat de paie sau frunze uscate pentru a proteja bulbii împotriva înghețului.

4. Nu este necesar să scoți bulbii din pământ în fiecare an, acest proces se poate realiza o dată la 3-4 ani. De regulă, bulbii crinilor albi se scot la sfârșitul sezonului călduros, iar în cazul celorlalte soiuri de crini, bulbii se scot la începutul toamnei.

Sperăm ca toate aceste sfaturi despre îngrijirea crinilor de grădină să vă ajute să vă bucurați mult timp de acum înainte de frumusețea regală și mireasma acestora.

Publicat de: 06 feb 2019
Vizualizări: 50154
(Voturi: 2339, Evaluare: 4.7)
Lasă un comentariu
Mara
17 feb 2021

Am niște crini în grădină și nu mai înfloresc. Care e motivul? Au înflorit câțiva ani, după care cresc dar nu mai fac flori. Mulțumesc anticipat!

GDiana
17 feb 2021

Buna ziua, Aspectele care pot duce la lipsa aparitiei florilor pot fi multiple. Este posibil ca solul sa nu ofere nutrienti suficienti. De asemenea se recomanda ca o data la 3-4 ani, bulbii sa fie scosi din sol pe perioada iernii si sa fie pastrati intr-un loc uscat si racoros.

Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
  Te-ar mai putea interesa
  Cele mai populare
  • Preț descrescător
  • Preț crescător
  • Cele mai populare
  • Cele mai noi
  • Nume
  Toate categoriile
  • Toate categoriile
  • Bulbi de flori de primăvară
  • Crin
  • Noutăţi 2024
  • Trandafiri 2024
  • Trandafiri Urcători
  Promoţie!
  Noutăţi
  Bestseller
  Trandafir urcător Blue & Violet, С2 imagine 1
  34 Comentarii
  Trandafir urcător Blue & Violet, С2
  Cantitate într-un pachet: 1 buc
  39.90 lei 49.90 lei

  Cel mai mic preț în 30 de zile:* 11.90 lei

  Adaugă în coș
  mc visa paypal fancurier