Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Unde se plantează brândușele: 5 idei pentru amplasarea lor

Brândușele sunt visul oricărui cultivator de flori. În prezent există zeci de soiuri de brândușe, grațioase și parfumate. Condițiile climatice influențează foarte mult succesul cultivării multor soiuri.

În momentul plantării, grădinarii se confruntă des cu problema alegerii locului prielnic pentru plantare. Ia în considerare cele mai avantajoase moduri pentru amenajarea unei grădini cu primele flori de primăvară și orientează-te și după aceste idei.

Există mai multe opțiuni pentru plantarea brândușelor, care subliniază perfecțiunea lor.

1. PLANTAREA TRADIȚIONALĂ

Având în vedere varietatea impresionantă de soiuri, crearea unui covor de flori este o idee genială. În acest caz este recomandat să plantezi flori de diferite culori, care vor fi realmente impresionante în momentul înfloririi. Decoratorii cu experiență ne sfătuiesc să ținem cont de anumite reguli în ceea ce privește proporția culorilor, astfel încât covorul de flori să fie creat cu gust.

2. MIXURI PENTRU BORDURI

Designerii peisagiști recomandă utilizarea brândușelor cu flori aurii, în decorarea bordurilor, ele atingând înălțimea de zece centimetri și captând privirea cu ciorchini denși de inflorescențe grațioase. Decorul este dominat de două nuanțe – auriu și alb, deși în inflorescențe se regăsesc uneori și flori albastre.

3. PLANTAREA ÎN GHIVECE

Soiurile olandeze arată foarte atrativ în ghivece, cutii și alte recipiente, care sunt considerate esențiale pentru reproducerea brândușelor. Brândușele plantate individual, precum și exemplarele care cresc înconjurate de alte flori, arată foarte bine. Un mic secret: bulbii de flori trebuie așezați unul lângă celălalt în ghiveci. Această măsură va împiedica vântul de primăvară să distrugă florile, iar aspectul lor va fi elegant.

4. ÎN JURUL ARBORILOR (rondouri)

Brândușele cu flori mari, care înfloresc la începutul primăverii vor alcătui un decor superb în grădini. În acest moment încă nu există un frunziș dens pe ramurile copacilor, ceea ce înseamnă că lumina soarelui va pătrunde cu ușurință. Astfel brândușele nu vor întârzia să înflorească abundent. Ulterior după ce coroana copacilor va fi bogată, florile nu vor fi afectate. Aceste condiții vor ajuta plantele să dobândească un frunziș deosebit, flori frumoase și bulbi sănătoși. Dacă brândușele sunt plantate de jur împrejurul trunchiului, ele nu au nevoie de îngrijire minuțioasă, singura condiție este tunderea ierbii.

5. PE DEALURILE ALPINE

Brândușele botanice cu o combinație unică de culori – nuanțe de galben, violet și alb, se asortează perfect și vor decora spectaculos dealurile. Aceste soiuri au o creștere modestă, nu se tem de zonele umbrite și nu necesită îngrijire specială, spre deosebire de majoritatea soiurilor cultivate.

Când plantezi brândușele, nu trebuie să îți fie frică de condițiile și cerințele de plantare. Uneori deciziile îndrăznețe sunt cele mai reușite. Este clar că aceste flori nu pot dăuna niciunui loc din grădină, ci pot doar să decoreze în mod splendid grădinile, cu frumusețea lor discretă și emoționantă.

Publicat de: 01 sep 2020
Vizualizări: 2898
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier