Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Unelte de grădinărit esențiale pentru orice gospodar

Fie că ai o grădina de flori sau de legume, cu siguranță cunoști importanța îngrijirii adecvate a acesteia. Pentru că nu trebuie să faci totul singur, există o serie de unelte de grădinarit indispensabile din arsenalul oricărui pasionat la care poți apela pentru a-ți ușura munca. Consultă lista noastră și află mai multe sugestii de unelte pentru a-ți completa colecția și a oferi culturilor tale cel mai bun tratament.

Lopată

Orice grădinar începător trebuie să aibă măcar o lopată sau chiar mai multe pentru a le folosi pe tot parcursul anului la diverse activități care pot apărea în grădină (săpat, îndepărtat zăpada în sezonul rece etc.). Pentru că lopata este o unealtă de bază, îți recomandăm să alegi una rezistentă și de calitate.

Sapă

În funcție de mărimea grădinii, poți alege fie o sapă, fie o săpăligă pentru a sparge crusta formată după udarea sau tasarea pământului. Săpatul este o muncă solicitantă în grădină, de aceea îți recomandăm să investești într-o sapă de calitate pentru a-ți putea duce la bun sfârșit sarcinile cât mai ușor.

Greblă

Grebla este o altă unealtă esențială pentru activitatea oricărui grădinar, mai ales pentru curățenie sau nivelarea solului. Ai nevoie de ea pentru a strânge frunzele căzute sau alte resturi din grădină, dar și pentru a sparge bulgării mai mari de pământ, astfel încât să ai parte de culturi care să crească armonios.

Foarfecă de grădină

Indiferent de specificul grădinii tale, ai nevoie de o unealtă de calitate pentru tăiere. Foarfeca de grădină este un instrument versatil, pentru că o poți folosi atât pentru tăierea ramurilor pomilor fructiferi, cât și pentru toaletarea arbuștilor ornamentali sau a tufelor de trandafir, de aceea ar fi indicat să nu lipsească din arsenalul tău.

Găleată

Pe parcursul activităților tale din grădină, vor apărea multe situații în care va fi nevoie să transporți diverse - apă, nisip sau pământ. Vei avea nevoie de o găleată sau mai multe, în funcție de nevoile tale. Îți recomandăm să ai la îndemână atât o găleată de plastic, cât și una de metal pentru a fi mereu pregătit, indiferent de cantitatea de materiale pe care trebuie să o transporți.

Stropitoare

Toate plantele au nevoie de apă, de aceea, ca să le asiguri necesarul zilnic, ai nevoie de o stropitoare pentru a doza apa în cantitățile necesare. Indiferent de specificul plantelor din grădina ta, orice grădinar iscusit are nevoie de o stropitoare.

Mașina de tuns gazonul

Pentru a-ți păstra gazonul în cea mai bună stare pe tot parcursul anului, trebuie să-i acorzi grija pe care o merită. Investește într-o mașină de tuns iarba de calitate și alocă acestei activități timpul necesar pentru a te bucura de gazonul perfect. Pentru a face alegerea potrivită, trebuie să ai în vedere mărimea gazonului tău. De exemplu, pentru un gazon mic (maxim 20 metri), poți alege cu încredere o mașină manuală.

Roaba

Vor exista multe situații când va fi nevoie să cari ceva mai greu în grădină (fie reziduri după curățenie, fie ghivece cu flori), așadar roaba devine indispensabilă în arsenalul tău și te ajută să eviți suprasolicitarea, dar și să nu fii nevoit să faci mai multe drumuri.

Fie că îți dedici o mare parte din timp creșterii și întreținerii grădinii, fie că ești un grădinar începător pentru care această activitate este încă în stadiul de hobby, sperăm că recomandările noastre te-au ajutat să-ți completezi lista de unelte pentru ca grădinăritul să fie cât mai ușor și plăcut pentru tine!

Publicat de: 05 feb 2018
Vizualizări: 2511
(Voturi: 762, Evaluare: 4.6)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier