Comenzi telefonice şi consultanţă
0

3 rețete cu fructe sau legume de care să te bucuri vara

Tot timpul anului, organismul nostru are nevoie de fibre și vitamine, dar vara este momentul perfect când putem să ne facem „stocul” și să întâmpinăm sezonul rece plini de energie, cu un sistem imunitar bine pus la punct.

Pe lângă beneficiile aduse sănătății, fructele și legumele proaspete ne încântă cu arome delicioase și ne ajută să ne răcorim în perioadele caniculare ale verii.

Pune-ți talentul culinar la încercare și exersează cele 3 rețete de fructe sau legume pe care merită să le pregăteși în fiecare vară. Cei dragi ție nu vor rezista tentației de arome și vor visa cu ochii deschiși la preparatele tale.

Iată rețetele de fructe sau legume propuse de experții GrădinaMax!

Rețetă delicioasă de galetă cu dovlecei și cașcaval

Galeta este un preparat franțuzesc („galette”), deosebit de flexibil și foarte ușor de inovat. Chiar dacă propunerea noastră este ca umplutura să fie din dovlecei, poți opta oricând pentru alte legume.

În plus, galeta poate fi ușor transformată în desert, doar prin schimbarea ingredientelor destinate umpluturii. Așadar, poți prepara galetă cu cireșe, afine, merișoare sau alte fructe preferate.

Iată ingredientele pe care trebuie să le pregătești pentru galeta cu dovlecei!

  • 1 dovlecel de mărime medie;
  • 1 ardei gras;
  • 1 roșie;
  • 1 ou;
  • 200 g cașcaval;
  • 270 g făină albă;
  • 3 linguri griș de grâu (opțional);
  • 70 ml ulei de măsline;
  • 60 ml apă;
  • 1 linguriță sare;
  • 25 linguriță piper negru măcinat;
  • 50 linguriță oregano uscat.

Primul pas constă în pregătirea aluatului. Adaugă într-un bol încăpător oul și cantitățile prestabilite de apă și ulei. Amestecă bine toate ingredientele. Apoi adaugi lingura de sare și făina. Cu ajutorul unei spatule, omogenizează toate ingredientele.

După aceea, mută aluatul pe blatul de lucru și frământă-l timp de 5 minute până când se uniformizează. Nu este necesar să presari făină peste blatul de lucru.

Formează o bilă din aluat și lasă-o pe masă „la odihnit” pentru aproximativ 10 minute. Pentru a nu se usca, poți înfășura bila de aluat în folie de plastic.

Între timp, ocupă-te de legume. Este indicat ca dovleceii să fie tăiați rondele, ardeii în fâșii, iar roșiile în cubulețe.

Aluatul revine rapid în centrul atenției. Întinde-l cu făcălețul și mută-l într-o tavă standard de cuptor, acoperită cu hârtie de copt. Marginile foii de aluat vor depăși puțin conturul tăvii, dar acest indiciu înseamnă că ești pe direcția cea bună. Ai grijă ca marginile să rămână libere.

Presară pe mijlocul aluatului grișul care va absorbi surplusul de apă provenit de la legume și va facilita coacerea.

Dispune legumele pe suprafața aluatului, începând cu dovleceii. Peste legume, așază felii de cașcaval tăiate foarte subțire. Îndoaie marginile aluatului în interior. Stropește legumele cu puțin ulei de măsline și presară piperul și oregano.

Cuptorul trebuie preîncălzit la 180°C, iar timpul de coacere este de 30 – 40 de minute.

Rețetă de salată cu fasole verde, maioneză și usturoi

Vara este și anotimpul salatelor, mereu sănătoase, gustoase și ușor de preparat.

Iată ingredientele necesare pentru o salată de fasole verde care îți va încânta papilele gustative!

  • 500 g fasole verde păstăi (să nu fie apoase și ațoase);
  • 2 căței de usturoi;
  • 200 g maioneză (din comerț sau preparată în casă).

Primul ingredient căruia trebuie să-i acorzi atenție maximă este fasolea verde. Curăță și spală bine fasolea proaspătă și fierbe-o la abur pentru 20 de minute. După ce fasolea se răcește, este essential să o scurgi foarte bine de apă.

Dacă nu ai la dispoziție fasole proaspătă, să știi că salata va ieși la fel de gustoasă și dacă folosești fasole congelată sau conservată.

Profită din plin de fiecare minut, iar cât se scurge fasolea, pregătește maioneza. Dacă vrei ca aceasta să iasă mai răcoroasă, adaugă în compoziție și iaurt grecesc sau smântână simplă.

După ce ai pregătit și maioneaza, taie păstăile de fasole în bucățele mai mici. Adaugă într-un bol încăpător fasolea, maioneaza și cățeii de usturoi pisați. Amestecă ingredientele până se omogenizează, apoi lasă salata la frigider pentru câteva ore. Astfel, salata se marinează, iar gustul va fi mai intens.

Salata de fasole verde cu maioneză și usturoi poate fi servită pe pâine sau alături de carne sau chifteluțe.

Rețetă de vară cu fructe: crumble cu fructe de pădure

Pentru că nicio masă nu poate fi completă fără un desert delicios, nu poți trece cu vederea rețeta noastră de crumble cu fructe de pădure, ideală pe timp de vară. Bineînțeles, fructele folosite pentru umplutura prăjiturii pot varia în funcție de preferințe sau ocazie.

Înainte de porni la drum, procură-ți cu atenție toate ingredientele de care ai nevoie. Iată-le!

Ingrediente necesare pentru aluat

Ingrediente necesare pentru umplutură

1 cană făină albă;

1 kg fructe de pădure (mure, zmeură, afine etc.);

¼ cană zahăr tos;

¼ cană zahăr tos;

⅓ cană zahăr brun;

¼ cană făină alba;

1 praf de sare;

½ linguriță extract de vanilie;

8 linguri de unt;

½ lămâie.

½ cană fulgi de ovăz;

 

1 cană fulgi de migdale.

 

 

Amestecă făina și zahărul pregătite pentru umplutură într-un bol. Într-un alt bol dispune fructele de pădure alese, iar apoi stoarce peste ele zeama de lămâie și stropește-le cu extractul de vanilie. Acoperă fructele de pădure cu mixul de zahăr și făină și așează-le într-o tavă adâncă.

Apelează la ajutorul unui robot de bucătărie cu lamele metalice și amestecă următoarele ingrediente pregătite pentru aluat: făina, sarea, zahărul brun și zahărul tos. După ce ingredientele s-au omogenizat, adaugă untul și amestecă din nou ingredientele.

Transferă aluatul într-un alt recipient. Aspectul sfărâmicios al aluatului este semn că rețeta va fi un succes, aceasta fiind o trăsătură definitorie a prăjiturilor de tip crumble. Adaugă deasupra aluatului fulgii de ovăz și pe cei de migdale.

Apoi dispune tot acest amestec peste fructele de pădure așezate în tava de copt. Dacă dorești să ornezi prăjitura, poți pune de-o parte câțiva fulgi de migdale special pentru acest scop.

Prăjitura curmble cu fructe de pădure se coace timp de 45 de minute la o temperatură de180°C. Aspectul auriu al compoziției e semn clar că prăjitura poate fi servită. Pentru un plus de savoare, servește crumble-ul alături de ocupă de înghețată de vanilie.

Dacă îți dorești să te bucuri de această prăjitură, indiferent de anotimp, vezi cum poți păstra fructele de pădure proaspete pentru a le consuma iarna.

Sperăm că rețetele noastre cu fructe sau legume pentru vară te-au inspirat și că îi vei surprinde cât de curând pe cei dragi cu aceste preparate delicioase. La fel ca ei, și noi așteptăm rețetele tale.

Pentru mai multe idei din sfera gastronomiei, nu ezita să petreci timp de calitate în secțiunea rețete culinare.

Bon appétit!

 

Publicat de: 10 iul 2020
Vizualizări: 2006
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    Te-ar mai putea interesa
    Cele mai populare
    • Preț descrescător
    • Preț crescător
    • Cele mai populare
    • Cele mai noi
    • Nume
    Toate categoriile
    • Toate categoriile
    • Arbuști fructiferi
    • Plante perene
    • Pomi fructiferi
    • Seminţe de ierburi aromatice
    • Semințe de legume
    • Semințe pentru casă și grădină
    Promoţie!
    Ofertă specială! Smochini Duo, set de 2 soiuri imagine 1
    0 Comentarii
    Ofertă specială! Smochini Duo, set de 2 soiuri
    Cantitate într-un pachet: 2 none
    129.00 lei 278.00 lei

    Cel mai mic preț în 30 de zile:* 129.00 lei

    Adaugă în coș
    Promoţie!
    Hibrid de mure și zmeură Loganberry, Р9 imagine 2
    0 Comentarii
    Hibrid de mure și zmeură Loganberry, Р9
    Cantitate într-un pachet: 1 buc
    21.90 lei 48.90 lei

    Cel mai mic preț în 30 de zile:* 48.90 lei

    Adaugă în coș
    Promoţie!
    Noutăţi
    Dovlecel zucchini Striato d'Italia imagine 3
    0 Comentarii
    Dovlecel zucchini Striato d'Italia
    Cantitate într-un pachet: 2 g
    5.90 lei 15.00 lei

    Cel mai mic preț în 30 de zile:* 5.90 lei

    Adaugă în coș
    mc visa paypal fancurier