Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Aloe Vera, o plantă plină de surprize

Aloe Vera este o plantă populară în toată lumea, folosită încă din antichitate atât pentru extragerea gelului din frunze cât și pentru consumul ei ca și suc.

Proprietățile pe care Aloe Vera le are asupra organismului și pielii sunt numeroase. Vei afla în continuare care sunt acestea și cum poți utiliza această plantă pentru frumusețea și sănătatea ta.

Proprietățile plantei Aloe Vera

Aloe Vera este o plantă bogată în apă. Astfel, poți consuma sucul din ea sau să-l adaugi în alte băuturi precum smoothie, pentru a te menține hidratat. Totodată, acest suc poate fi și ingredientul ideal de consumat după ce ai făcut sport. În același timp, datorită concentrației de apă și fitonutrienți, această plantă își aduce aportul la buna funcționare a ficatului și rinichilor.

Datorită faptului că protejează pielea, este important să știi că Aloe îți este alături în cazul în care apar arsurile solare sau accidente care implică astfel de afecțiuni ușoare ale pielii. Are un efect răcoritor și accelerează vindecarea.

Totodată, planta de aloe poate fi luată în calcul pentru tratarea bolii de piele Psoriazis sau dacă apare un herpes în jurul gurii. Iritațiile pielii sau zgârieturile se vindecă mai ușor dacă aplici gelul din această plantă pe zona afectată întrucât are proprietăți antiseptice și antiinflamatoare. În ceea ce privește epilarea, gelul de Aloe Vera calmează zona respectivă și lasă în urmă o piele fină și catifelată.

Și dacă tot am menționat de gel, haide să vedem în continuare cum se extrage gelul din această plantă și la ce îl poți folosi.

Extragerea gelului din plantă

Operațiunea de extragere a gelului este foarte simplă. Acesta se regăsește în interiorul frunzei de Aloe Vera și este transparent. Trebuie doar să te înarmezi cu un cuțit bun și să cureți frunza de coajă, ca pe o legumă sau un fruct. Acordă atenție maximă în desfășurarea acestei activități deoarece gelul este foarte alunecos.

După ce ai curățat bine frunza și ai rămas doar cu partea transparentă, fără resturi din coajă, o poți depozita într-un recipient de sticlă. Recomandarea este ca gelul să fie utilizat în perioada imediat următoare, o săptămână - maxim două, pentru că există riscul să își piardă din proprietăți în timp. La ce se folosește acest gel? Află mai jos!

Gel de Aloe Vera pentru ten

Pentru ten, această plantă poate face minuni. Ajută la reducerea porilor iar acest lucru contribuie la reglarea excesului de sebum din piele. De asemenea, aplicarea gelului pe față a dat rezultate bune în cazul coșurilor sau acneei deoarece acesta are capacitatea de proteja tenul de microbi sau praf.

O altă caracterstică importantă a acestuia se referă la faptul că Aloe Vera accelerează reproducerea celulelor, luptă cu inflamațiile și reduce roșeața tenului. Așadar, este recunoscută ca tratament natural împotriva cicatricilor apărute în urma acneei sau orice alte situații.

Îndepăratarea machiajului este realizată cu ușurință dacă amesteci acest gel cu puțin ulei de măsline.

Gel de Aloe Vera pentru păr

În cazul în care ai pielea scalpului uscată, această plantă poate fi o opțiune bună pentru a rezolva această situație deoarece repară celule moarte. Combinată cu uleiuri precum cel de cocos, de migdale, de măsline sau uleiuri esențiale, poți crea la tine acasă atât balsamul cât și șamponul care ți se potrivește.

Aloe Vera a dovedit că influențează și timpul de creștere al părului, având puterea să ajute la accelerarea acestui proces prin alocarea de vitamine și minerale necesare părului. Tocmai datorită conținutului bogat de vitamine la care se adaugă și proteinele, această plantă hrănește părul din abudență și îl ajută să crească sănătos.

Acum ai aflat caracteristicile acestei plante generoase în întrebuințări. Mai rămâne doar să îți transmitem că dacă dorești să crești acasă plantă de pe urma căreia ai numai de câștigat, vei vedea că face destul de mulți pui. Astfel, poți dărui din puii de Aloe Vera și celor dragi.

Noi îți dorim să obții rezultatele dorite utilizând Aloe Vera pentru frumusețe și să te bucuri de proprietățile plantelor, în fiecare zi!

Publicat de: 25 apr 2018
Vizualizări: 6215
(Voturi: 3058, Evaluare: 4.8)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier