Comenzi telefonice şi consultanţă
0

3 idei de amenajare în stil rustic a grădinii folosind bușteni

Grădina care îți dăruiește numai momente de relaxare este cu siguranță proiecția fidelă a personalității tale. Te încurajăm să îi dai un plus de originalitate și să o îngrijești, astfel încât să te simți mereu ca în vacanță când treci pragul casei tale.

La fel ca noi, știm că ești un grădinar pasionat, dar mai ales creativ și întrepinzător. De aceea, ne-am hotărât să-ți dăm câteva ponturi pentru amenajarea unei grădini originale, guvernată de bun gust și voie bună.

Principiile de amenajare GrădinaMax valorifică farmecul stilului rustic, capabil să transmită mereu un sentiment de libertate și impresia de vitalitate. Robustețea și simplitatea formelor folosite nu pot decât să țeasă în jurul tău liniștea și intimitatea de care ai nevoie.

Materialul prim folosit? Buștenii. Reconectează-te la natură și încearcă ideile noastre de amenajare a grădinii cu bușteni!

#1 Transformă buștenii în jardiniere pentru flori

Dacă te-ai decis să-ți înfrumusețezi grădina prin jardinierele din bușteni, trebuie să știi că primul pas important este alegerea unor bușteni din lemn de calitate. Din fericire, factorii de care trebuie să ții cont nu sunt numeroși.

Este esențial ca lemnul să fie uscat și fără ciuperci. Sănătatea lemnului ales contează pentru ca ansamblul pe care îl concepi să nu se deterioreze rapid. În plus, buștenii sănătoși condiționează și dezvoltarea armonioasă a plantelor dispuse în viitoarele jardiniere.

Dacă ai făcut rost de un copac secționat în lungime, începe prin a-i scoate cu atenție miezul. Înainte de a turna pământ în cavitatea pregătită, acoperă toată suprafața bușteanului cu lac hidroizolant.

Pentru siguranță, merită să aplici lemnului tratamente împotriva cariilor și a altor microorganisme. Acești musafiri nepoftiți nu afectează doar bușteanul, ci și rădăcina florilor pentru care pregătești jardiniera.

Se recomandă să păstrezi intactă coaja copacului pentru că protejează în timp lemnul de acțiunea ploilor și a razelor puternice de soare.

Transformă-ți grădina într-o pată de culoare și adaugă în jardinierele tale din bușteni garofițe, petunii sau orice alte flori preferi.

#2 Amenajarea grădinii cu bușteni: măsuțe de picnic confortabile

Indiferent de planul de design pe care îl ai, criteriile de selecție ale buștenilor rămân aceleași: un lemn de calitate e cheia succesului.

Un alt plan de design exterior pentru grădina ta poate fi mobilierul din bușteni, mai ales o măsuță de picnic simplă și confortabilă, în jurul căreia să se strângă toată familia. Să nu uităm nici de scaunele aferente măsuței, unde poți depăna povești și servi mâncăruri delicioase împreună cu cei dragi.

Pentru măsuțe de picnic reușite poți alege ca material buștenii din lemn de brad. Aceștia se decojesc și geluiesc pentru protecție. Pe lângă lemnul de calitate, mai ai nevoie de un ferăstu sau o drujbă funcționale cu ajutorul cărora creezi contururile dorite.

În funcție de diametrul buștenului, poți realiza câteva scăunele și pentru prichindeii tăi. Cu siguranță se vor simți ca în vizită la căsuța din pădure a celor șapte pitici. Dacă dispui de material, îți poți confecționa chiar și o bancă pe care să te odihnești în zilele călduroase de vară.

Pentru a finisa suprafețele, folosește un șmirghel pentru a elimina așchiile și a preveni accidentele neplăcute.

De dragul esteticii, alătură măsuței din bușteni un grătar din piatră de râu, iar grădina ta va fi definiția bunului gust.

Vezi și articolul nostru despre plantarea și creșterea bradului în ghivece.

#3 Ghivece din bușteni pentru o grădină în stil rustic

După cum te așteptai, din lemn se pot confecționa o mulțime de decorațiuni inspirate. Cel mai simplu de confecționat sunt ghivecele pentru florile tale preferate. Poți apela cu încredere tot la bușteni de brad de dimensiuni diferite.

Pentru realizarea ghivecelor din bușteni de brad trebuie să decojești trunchiul și să-i scoți miezul. Următorul pas constă în tratarea lemnului cu lac împotriva umezelii.

După aceste operațiuni vine și rândul umplerii ghivecelor cu pământ potrivit, în funcție de florile alese. Ideale pentru ghivecele tale în stil rustic sunt mușcatele sau begoniile.

Alătură ghivece de înălțimi diferite și vezi cum grădina ta devine un spațiu tot mai plăcut și original. Tot pentru florile tale te poți gândi și la o căruță veche pe care să o transformi în suport pentru plante.

Avantajele folosirii buștenilor în amenajarea grădinii

Pe lângă simplitate, robustețe și bun gust, alte motive pentru care merită să-ți amenajezi grădina cu bușteni sunt accesibilitate materialului de lucru și costurile reduse. Dacă ai în propria grădină copaci pe care vrei să-i valorifici în acest fel, nu mai aștepta și pune-ți ideile în practică.

De altfel, dacă ai șansa să cumperi lemnul de la un vecin care nu are cum întrebuința pomul tăiat, costurile tale vor fi semnificativ reduse față de achiziționarea unor ansambluri pentru grădină din magazinele de profil.

Sperăm că te-am convins și așteptăm să-ți vedem grădina care a câștigat un plus de personalitate datorită amenajării cu bușteni.

Dacă ești în căutare de alte idei inspirate, te invităm cu drag în secțiunea sfaturi și recomandări.

Până data viitoare, multă sănătate și o grădină profesionist îngrijită!

Publicat de: 05 aug 2020
Vizualizări: 1134
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier