Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Plantarea și creșterea bradului în ghivece

Fie că vrei să îl cumperi pentru perioada sărbătorilor de iarnă, sau că vrei să decorezi spațiul de la interior într-un mod inedit, bradul în ghiveci poate fi soluția pe care o cauți.

Din păcate însă, vorbim despre o soluție temporară.

Nu mă înțelege greșit; poți planta și crește bradul în ghivece, însă doar în anumite cazuri. Pentru că, să nu uităm, planta noastră se simte cel mai bine în natură și nu la interior.

Așadar, pentru a putea crește un brad în ghiveci ai nevoie de spațiu deschis. Poate fi o terasă, un balcon neacoperit, sau o mică grădină. Îți spun asta pentru că, în interiorul casei, bradul tău nu se va simți în largul său. Și, de cele mai multe ori, se va usca într-un timp destul de scurt.

Dacă cauți plante de interior pe care să le crești fără prea mari probleme în ghivece, citește recomandările noastre din pagina de blog.

Cât despre brad, hai să vedem cum și pentru cât timp îl poți ține în ghiveci, la interior.

Plantarea și creșterea bradului în ghiveci

După cum ți-am spus, bradul crește în natură. Îl poți planta în ghivece de dimensiuni mari, însă nu îl poți păstra la interior pentru mult timp. După aproximativ o lună va trebui fie să muți ghiveciul tău afară, fie să replantezi bradul în grădină.

brad crescut in ghiveci

În timpul în care acesta este la interior, va trebui să:

Condiții de creștere a bradului în ghiveci

Plantarea

Puietul de brad se plantează în ghivece cu dimensiuni generoase. Atât rădăcina, cât și planta în sine se vor dezvolta rapid și vor avea nevoie de spațiu.

Pământul pe care îl folosești trebuie să fie afânat și să nu conțină foarte mulți nutrienți. Apa trebuie să pătrundă rapid și fără probleme în sol. Pe scurt, asigură un bun drenaj al apei – apa care stagnează în jurul rădăcinii poate cauza putrezirea și/sau mucegăirea acesteia.

Pe perioada iernii nu uda bradul deoarece se află în perioadă de repaus vegetativ. În această perioadă coniferul tău are nevoie de răcoare și de aer proaspăt. Așadar, nu îl ține în casă, sau în apropierea unei surse de căldură.

Și, după ce trece de perioada de repaus, replantează bradul în grădină. Sau, păstrează-l în ghiveci însă la exterior.

Nu supune planta la schimbări bruște de temperatură și condiții de umiditate. O bună dezvoltare necesită perioade de tranziții atunci când vorbim despre schimbări de condiții de temperatură, sol și umiditate.

Află mai multe despre cum îngrijești corect plantele de pe balcon.

Îngrijirea

Bradul în ghiveci se îngrijește ușor, atâta timp cât îl păstrezi în spațiu deschis și bine aerisit. Îți recomand fie o terasă, fie un balcon neacoperit.

Nu îl păstra în bătaia directă a razelor solare și nu îl așeza în apropierea surselor de căldură.

ingrijire brad in ghiveci

În perioadele călduroase îl poți uda zilnic (nu aștepta până când pământul se usucă), însă ai grijă ca apa să fie bine drenată. Apa în exces este dăunătoare, așadar, evită umezeala – ghiveciul trebuie poziționat într-un loc bine aerisit.

Bradul preferă lumina naturală. Pe scurt, nu se va simți în largul său în camere răcoroase dar întunecoase.

În perioada repausului vegetativ nu îl uda prea des. În plus, nu folosi fertilizatori sau substanțe nutritive, acestea putând cauza uscarea bradului tău.

Află și despre plantarea și îngrijirea busuiocului în ghivece.

Păstrarea

După cum ți-am menționat deja, bradul în ghiveci se păstrează departe de orice surse de căldură directe sau indirecte.

Ghiveciul se poziționează în spații aerisite, ferite de umezeală, dar și de bătaia directă a razelor solare, în special atunci când temperaturile sunt toride.

În plus, ghiveciul se ține în prezența luminii naturale pentru cel puțin 7, 8 ore în fiecare zi.

Dacă vrei să păstrezi bradul în casă, nu o face pentru mai mult de 4 săptămâni. În această perioadă udă-l mai des (doar dacă nu este în repaus vegetativ) și păstrează-l în cea mai răcoroasă cameră.

brad in ghiveci sfaturi

Nu uita, bradul crește și se dezvoltă în aer liber, de preferabil în grădină.

Concluzii

Așa cum ai văzut, creșterea bradului la interior nu este o idee foarte bună. O poți face pentru perioade scurte de timp, dar după aceea este necesar să muți ghiveciul afară, sau să replantezi bradul în grădină.

Pentru a comanda plantele tale preferate te invităm să accesezi catalogul online Grădina Max.

Iar dacă ai nevoie de ajutor, nu ezita și contactează-ne. Desigur, mai multe sfaturi de grădinărit găsești în articolele noastre de blog.

Publicat de: 29 iun 2020
Vizualizări: 26938
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier