Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Beneficiile consumului cartofului mov pentru sănătate

Cartofii fac parte din dieta noastră zilnică. Îi folosim ca garnitură pentru o varietate de preparate și îi pregătim în toate modurile posibile – prăjiți, fierți, la cuptor etc. Dacă îți plac cartofii la fel de mult ca nouă, vei fi încântat să afli că există un sortiment în plus pe care îl poți încerca.

Majoritatea dintre noi consumăm de regulă cartofi albi sau roșii. Puține persoane știu de beneficiile cartofilor mov pentru sănătate - consumul regulat al acestei legume ne poate proteja de diverse afecțiuni și ne poate îmbogăți dieta. Originari din Peru, cartofii mov sunt folosiți frecvent în restaurantele și bucătăriile din America de Sud, însă încep să prindă teren și în România.

În continuare, îți vom prezenta câteva motive pentru care ar trebui să-i incluzi și tu în dieta ta zilnică.

5 beneficii ale consumului de cartofi mov

Bogați în vitamine și minerale

Cartofii mov reprezintă una dintre cele mai sănătoase alternative la care poți apela, fiind bogați în vitamine și nutrienți – vitamina C, fier, calciu sau potasiu. De asemenea, este o sursă de proteine, fibre dar și carbohidrați, astfel că îți oferă aportul energetic necesar pentru a-ți începe ziua în forță.

Ajută la slăbit

Multe persoane care țin dietă evită pe cât posibil consumul de cartofi albi sau roșii, mai ales prăjiți, pentru că pot duce la îngrășare. Cartofii mov, în schimb, consumați în cantități potrivite, gătiți la abur sau la cuptor, pot susține scăderea în greutate datorită aportului scăzut de grăsimi.

Previn apariția tumorilor sau a cancerului

Culoarea mov a acestui tip de cartof este dată de cantitatea mare de antocianine, o clasă de antioxidanți puternici care protejează organismul uman de tumori sau cancer. Din acest motiv, este indicat să-i includem în dieta noastră, mai ales în curele de dexintoxicare periodice.

Protejează sistemul imunitar

Aportul crescut de antioxidanți puternici din componența cartofilor mov ajută la dezvoltarea imunității și protejarea celulelor de boli.

Scad tensiunea arterială

Antioxidanții din componența lor au un alt efect benefic asupra sănătății organismului, și anume scăderea tensiunii arteriale. De aceea, ei sunt recomandați mai ales în dieta persoanelor cu hipertensiune sau alte fluctuații de tensiune.

Cartofii mov au un aspect plăcut, dar și un gust intens, puțin mai dulce decât cartofii albi, și un timp de preparare mai scurt. Ei pot fi folosiți în rețete și preparate variate – piure, tocănițe, ciorbe, salate, chiar și plăcinte. Pentru că au o coajă bogată în antioxidanți, este recomandat să nu îi decojim, ci să îi gătim întregi pentru a avea parte de toate beneficiile pentru sănătate menționate mai sus.

Deși în prezent puțini consumatori români cunosc efectele pozitive ale consumului de cartofi mov, există numeroși producători români iar oferta este generoasă.

Prețul acestor cartofi este puțin mai mare față de celelalte soiuri, însă aportul adus sănătății nu este deloc unul neglijabil. Prevenirea bolilor cardiovasculare, efectul antiinflamator,  susținerea funcționării optime a sistemului imunitar sunt doar câteva motive pentru care putem integra cartoful mov în categoria legumelor de bază, necesare unei alimentații echilibrate.

Noi ne-am convins de beneficiile sale, de aceea am inclus recent în oferta noastră mai multe sortimente de cartof mov – Sallad Blue, respectiv Blue Belle. Am inclus de asemenea detalii suplimentare despre plantare și recoltare, așadar dacă ești interesat, te invităm să consulți în detaliu toate resursele pe care ți le-am pus la dispoziție pe site.

Îmbogățește-ți recolta și bucură-te de sănătatea pe care o meriți!

Publicat de: 14 feb 2018
Vizualizări: 36339
(Voturi: 2933, Evaluare: 4.8)
Lasă un comentariu
Ion
02 mar 2018

Superbi

Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier