Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Beneficiile fructelor exotice pentru sănătate

Fructele exotice au mai mult decât un aspect și un gust plăcut. Ele oferă o serie de beneficii importante pentru sănătatea noastră. Există multe motive pentru care ar trebui să includem fructe exotice în dieta noastră – de la aportul crescut de vitamine, la capacitatea lor de a preveni sau trata numite afecțiuni.

Fructele exotice sunt bogate în vitamine și nutrienți esențiali pentru funcționarea optimă a corpului nostru, de aceea ele ar trebui să devină mai mult decât un deliciu ocazional.

Deși în România fructele exotice nu se bucură de aceeași popularitate în rândul consumatorilor, tendința din ce în ce mai mare este de a le incorpora în dieta noastră, începând cu ocaziile festive sau chiar zile de naștere sau cu un consum sezonier vara, anotimpul în care este cel mai indicat să suplimentăm aportul zilnic de fructe și legume.

Însă, nu trebuie să privim fructele exotice doar ca pe un deliciu pe care ni-l îngăduim exclusiv în anumite perioade. În țările de origine, ele sunt recomandate de medici pentru tratarea diverselor afecțiuni.

În continuare, noi îți vom prezenta câteva dintre acestea, precum și cum acționează și ce beneficii pot aduce sănătații tale dacă le consumi în mod regulat.

5 fructe exotice pe care ar trebui să le incluzi în dieta ta

Mango

Îl găsim cu ușurință în majoritatea hipermarket-urilor și supermarket-urilor, îl recunoaștem după gustul dulce și după culoarea roșiatică plăcută. Originar din Asia de Sud-est, fructul de mango este bogat în vitaminele A și C, antioxidanți și fibre. De asemenea, el se remarcă prin faptul că protejează sistemul nervos central și încetinește procesul natural de îmbătrânire a celulelor. Poate fi consumat simplu după decojire, sau în smoothie-uri și salate de fructe.

Lămâia

Beneficiile consumului de lămâi sunt cunoscute de majoritatea dintre noi. Ele sunt recomandate atât în diete, cât și pentru îmbunătățirea stării generale de sănătate – cosumul unui pahar de apă cu o felie de lămâie pe stomacul gol în fiecare dimineață este o practică binecunoscută pentru slăbire, dar și pentru digestie. Lămâile sunt fructe exotice bogate în vitamina C, astfel că ajută sistemul imunitar, pot combate tulburări circulatorii sau chiar trata hemoragia gingiilor.

De la începutul anului 2018, puteți găsi lămâi recomandați plantării în ghivece și în magazinul nostru.

Kaki

Fructul exotic Kaki, denumit și curmal japonez, este destul de nou pe piața românească, însă datorită beneficiilor importante pe care le oferă, ar trebui inclus și el în dieta noastră. Fructul Kaki protejează organismul împotriva radicalilor liberi, îmbunătățește digestia, combate anemia, răceala și acneea și normalizează nivelul colesterolului.

Lime

Lime sunt rudele mai mici și mai verzi ale clasicei lămâi. Din păcate, ele nu se bucură de aceeași popularitate în rândul românilor, deși sunt consummate la scală largă în întreaga lume. Fructele de lime sunt bogate în vitamina C, ajută digestia, ameliorează tulburările respiratorii și protejează vederea.

Din anul 2018, la GrădinaMax găsiți și lămâi verde mexican lime pentru plantat în ghivece.

Rodia

Rodia este săraca în calorii, dar bogată în antioxidanți. De asemenea, ajută sistemul digestiv și reduce riscul bolilor de inimă. Rodia poate fi consumată atât natural, cât și în sucuri sau smoothie-uri.

Papaya

Originar din America Centrală, acest fruct este o sursă importantă de vitamina C și de potasiu. Asemeni rodiei, și papaya este un adjuvant al digestiei. Bogat în vitamina C și potasiu, fructul poate fi consumat atât crud, cât și copt la cuptor.

Sperăm că articolul nostru ți-a oferit argumente în plus pentru a include fructele exotice în dieta ta,  dacă nu o faci deja. Fie că le consumi deocamdată doar ca pe un deliciu ocazional, fie că ești amator al smoothie-urilor, fructele exotice nu pot decât să îmbunătățească starea ta de sănătate. Așadar, de ce să nu le incluzi pe următoarea ta listă de cumpărături? 

Publicat de: 22 feb 2018
Vizualizări: 2936
(Voturi: 732, Evaluare: 4.6)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier