Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Ce se potrivește mai bine planurilor tale-solarul sau sera

Vrei să te bucuri de legume o perioadă cât mai lungă de timp, poate chiar întreg anul? Ar fi situația ideală, nu-i așa?

Există o variantă prin care poți să obții acest lucru. Aceasta este construcția unui solar sau a unei sere în cadrul gospodăriei tale. Înainte de a afla recomandările privind alegerea locului și a materialelor pentru construcția acestora, vei vedea dacă există diferențe între cele două spații de cultivat legume.

Solarul sau sera reprezintă același lucru?

Aceasta este întrebarea pe care mulți gospodari și-o adresează. Răspunsul este unul simplu: nu, sunt două lucruri diferite. Diferențiatorul principal se referă la materialele utilizate în construcția lor: solarul este făcut în principal din folie de plastic, în timp ce pentru sere, sticla este alegerea de bază în construcția acestora.

Pe lângă materiale, alte diferențe importante sunt: funcționalitatea, scopul sau perioada de timp pentru care vrei să utilizezi spațiul respectiv în scopul dezvoltării permanente a recoltelor. Solarul poate fi montat, mutat și demontat după nevoie și nu necesită autorizație de construcție. Amplasarea lui trebuie să asigure accesul căldurii și luminii venite direct de la soare.

Serele în schimb sunt construite pe fundație, nu depind de soare deoarece au sistem de încălzire încorporat și pot constitui locul favorabil de dezvoltare pentru o gamă largă de legume și flori. Complexitatea unei sere ține de scopul pentru care este construită și de bugetul alocat în acest sens.

Pe scurt, solarul poate reprezenta varianta simplă și rapidă de a câștiga mai mult spațiu pentru creșterea legumelor iar sera poate fi privită ca pe o investiție profitabilă de pe urma căreia vei culege roadele pe termen lung.

Indiferent că optezi pentru solar sau pentru o seră este bine să iei în calcul aspecte importante la construcția acestora pentru a te folosi la maxim de capacitatea lor de producție.

De ce să ții cont la ridicarea unui solar sau a unei sere:

  • Suprafața în care dorești să le amplasezi. Înainte de construcția propriu-zisă efectuează un ”plan de atac”: ce vrei să cultivi, cât loc îi poți aloca și unde.
  • Spațiul alocat solarului sau serei trebuie să fie unul însorit pentru o bună parte din zi.
  • Sursă de apă la îndemână. Totodată instalarea unui sistem de irigații prin picurare poate contribui semnificativ la cantitatea și calitatea recoltelor crescute în solar sau seră.
  • Structura este recomandat să fie bine ancorată în pământ. Serele sunt făcute de regulă cu fundație, dar solariile au nevoie de o structură care să facă față schimbărilor climatice. Astfel, atât pentru solarii cât și pentru sere, structura este definitorie pentru rezistența în timp a acestora.
  • Sistem de ventilație. Se poate asigura un sistem de ventilație potrivit încă din faza de construcție fie prin amplasarea de aeririsiri, fie prin geamuri, fie prin plase sau chiar prin folosirea unui ventilator. Important este ca acesta să existe pentru a favoriza dezvoltarea firească a plantațiilor din solarii sau sere.

Aceștia sunt doar câțiva factori pe care să îi iei în considerare atunci când te gândești să aloci mai mult spațiu din gospodăria ta pentru creșterea legumelor. De asemenea, materialele reciclabile precum pet-urile și utilizarea de energii alternative pot participa semnificativ la ridicarea solariilor sau a serelor.

Succesul proiectului tău de construcție a unui spațiu optim de creștere a legumelor și fructelor stă în mâinile tale. GrădinaMax contribuie la planul tău și îți pune la dispoziție într-un singur loc seturi de semințe de legume și fructe care îți vor colora solarul sau sera.

Noi îți dorim să te bucuri de un solar sau de o seră care să-ți rotunjească culturile!

Publicat de: 22 mai 2018
Vizualizări: 10136
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier