Vara este cea mai prielnică perioadă pentru a te bucura de diversitatea de fructe și legume proaspete. Mai mult, este sezonul în care poți încerca diverse rețete de sucuri naturale, delicioase, numai bune pentru a-ți menține corpul hidratat și a-i asigura aportul necesar de vitamine.
Totodată, sucurile naturale din fructe și legume contribuie la hrănirea și regenerarea celulelor organismului, precum și la buna funcționare a acestuia.
Rețete sucuri naturale pentru un organism armonios și sănătos
Prepararea sucurilor naturale din fructe și legume sunt la îndemâna oricui, iar beneficiile acestora sunt nenumărate. Pe tot parcursul verii, ai la dispoziție o varietate de fructe sau legume chiar la tine în grădină.
Te invităm să descoperi în continuare sugestiile noastre de rețete pentru sucurile naturale.
Rețete simple de sucuri naturale din fructe
1. Suc natural din mere
Sucul de mere natural are multiple proprietăți benefice asupra organismului. Acesta contribuie la curățarea sângelui, reîntinerește țesuturile și luptă împotriva constipațiilor ușoare. Pregătirea sucului natural din mere include doar câțiva pași simpli:
- se spală foarte bine câteva mere, se taie în două și se scot sâmburii;
- se pun la fiert într-o oală încăpătoare și se toarnă o cantitate suficientă de apă astfel încât să acoperi merele;
- se lasă la fiert timp de aproximativ 20 – 25 de minute, se strecoară cu ajutorul unei site și se lasă la răcit.
2. Suc natural din pepene galben
Acesta este un laxativ natural, cât și un bun remediu pentru persoanele care suferă de hemoroizi sau migrene. Pentru a te bucura de un suc răcoritor în zilele caniculare, ai nevoie de un pepene de dimensiuni potrivite, de o lămâie fără coajă și de 4 linguri de miere de albine.
Pentru prepararea deliciosului suc natural din pepene galben Seledyn F1, trebuie să tai fructele în bucățele și să le adaugi împreună cu mierea în blender. Ulterior, toate ingredientele se mixează până când se obține o compoziție omogenă.
În funcție de preferințe, sucul se servește la temperatura camerei sau împreună cu câteva cuburi de gheață.
3. Suc natural din prune
Prunele sunt recunoscute pentru conținutul ridicat de apă, fibre și săruri minerale. Consumul regulat de prune este eficient în combaterea acidității gastrice și a oboselii și stimulează producerea homoglobinei.
Sucul natural din prune este un laxativ natural, combate constipația și reduce hipertensiunea arterială.
Pentru pregătirea lui ai nevoie de câteva prune Bluefree fără sâmburi, spălate foarte bine cu apă, pe care să le storci cu ajutorul blenderului. În funcție de gusturile fiecărei persoane, se pot adăuga și alte tipuri de fructe.
Rețete de sucuri naturale din legume: un deliciu al naturii
1. Suc din morcovi
Este bogat în vitaminele A,B, C, D, E, G, K și în diverse minerale. Consumul în mod constant de morcovi ajută la întărirea sistemului imunitar și la tratarea problemelor digestive.
Pentru savurarea unui astfel de suc natural, ai nevoie de câțiva morcovi Napoli F1 spălați foarte bine și curățați de coajă, pe care să îi tai cubulețe sau feliuțe și pe care să îi pasezi cu ajutorul storcătorului de fructe. La alegere poți adăuga și o lămâie sau mere.
2. Suc din castraveți
Castraveții sunt printre legumele bogate în vitaminele A și C și în calciu, iod, fier, magneziu, fosfor, potasoiu și sodiu. De asemenea, sunt benefici pentru menținerea sănătății pielii, a unghiilor și a pielii.
Pentru pregătirea acestuia, ai nevoie de câțiva castraveți Bitter Melon, spălați foarte bine, curățați și pasați în blender.
3. Suc natural din roșii
Roșiile au un conținut ridicat de vitamine A, B, C, E și minerale (fier, fosfor, potasiu și fier) și sunt eficiente în combaterea stărilor de nervozitate și oboseală. Ori de câte simți nevoia să te răcorești cu un pahar de suc natural, ai nevoie de 1 kg de roșii Kmicic și de zeamă de lămâie.
Pentru preparare, roșiile trebuie tocate cu ajutorul mașinii de tocat și amestecate cu zeama de lămâie. În cazul în care roșiile nu sunt îndeajuns de zemoase, se mai poate adăuga apă plată până se obține o consistență omogenă.
Înainte de servire, este de preferat să ții sucul natural din roșii la frigider.
La final, îți recomandăm să încerci toate rețetele de sucuri naturale descrise și să te delectezi cu savoarea irezistibilă a acestora.
Pe data viitoare!