Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Cele mai simple 5 rețete de gemuri

Îți aduci aminte de gustul dulce al copilăriei? De mirosul îmbietor al prăjiturilor făcute de bunica sau de savoarea mâncării pregătite în casă? Dar mai ales, nu-i așa că simți lipsa gemurilor delicioase de la micul dejun?

Te înțelegem perfect. Niciun preparat nu se compară cu cele pe care le gătim acasă, din ingrediente atent selecționate. Astăzi îți propunem să te întorci în perioada copilăriei și să te delectezi cu câteva rețete de gemuri pe care cu siguranță vei dori să le încerci.

Cele mai delicioase rețete de gemuri

1. Gemul de căpșuni

Pentru prepararea acestuia ai nevoie de 4 kg de căpșuni, 2 kg de zahăr și 80 ml de zeamă de lămâie. În prima etapă, căpșunile trebuie foarte bine spălate, codițele tăiate, iar ulterior căpșunile trebuie tăiate în bucățele.

În cea de-a doua etapă, se pune alternativ un strat de căpșuni și unul de zahăr într-o oală mare, până când aceasta se umple. Conținutul se fierbe la foc mic timp de aproximativ 2 ore până când începe să scadă, iar culoarea devine roșu aprins.

Gem de capsuni

Odată ce gemul începe să fiarbă, este necesar să îndepărtezi spuma formată la suprafață, să adaugi zeama de lămâie și să mesteci ușor.

Nu uita să amesteci conținutul în mod constant pentru a se omogeniza și pentru a evita lipirea acestuia de oală.

La final, gemul de căpșuni se lasă la răcit timp de aproximativ 5 minute, după care se pune în borcane. Acestea trebuie ținute la temperatura camerei până când gemul se răcește complet.

2. Gemul de vișine

Dacă gemul de vișine este preferatul tău, atunci pregătește 1 kg de vișine și 1 kg de zahăr gelifiant. Înainte de toate, asigură-te că fructele sunt foarte spălate și că ai îndepărtat codițele, frunzele și sâmburii.

Cel de-al doilea pas constă în așezarea straturilor alternative de vișine – zahăr într-o oală încăpătoare. Conținutul se fierbe la foc potrivit până când se topește zahărul, în timp ce se amestecă continuu pentru a nu se lipi.

Gem de visine

După topirea zahărului, conținutul se lasă în continuare la fiert, la foc mic, până când gemul se întărește. Spre final, se îndepărtează spuma formată deasupra conținutului, iar gemul se lasă puțin la răcit.

În ultima etapă, se pune gemul în borcane și se lasă la temperatura camerei până a doua zi.

3. Gemul de prune

Pentru a obține un delocios gem de prune, ai nevoie de 6 kg de prune fără sâmburi și de 1 kg de zahăr. La fel ca în cazul celorlalte rețete, mai întâi trebuie să speli foarte bine fructele și să scoți sâmburii.

Ulterior, se pun prunele împreună cu zahărul într-o oală mare și se lasă cel puțin 2 ore la temperatura camerei înainte de fierbiere. Astfel, prunele își lasă zeama necesară fierberii.

Gem de prune

În cea de a treia etapă, se pun pun fructele la fiert. La început, prunele trebuie fierte la foc mare, iar după aceea, la foc mic. Esențial este să amesteci continuu compoziția pentru a omogeniza gemul și a evita lipirea acestuia.

Odată obținut gemul de prune, se lasă foarte puțin timp la răcit, cât să nu fie fierbinte, și se pune în borcane.

4. Gemul de zmeură

Pentru a obține 4 borcane de gem de zmeură ai nevoie de 1 kg de zmeură, 800 g de zahăr și sucul de la o lămâie stoarsă. Se pun la fiert toate ingredientele într-un vas încăpător și se lasă la foc mic.

Gem de zmeure

Odată omegenizată compoziția, se îndepărtează spuma de la suprafață și se mai fierbe gemul timp de 10 minute, la foc mare. La final, se pune gemul în borcane, fără a pune capacele, și se mai lasă la cuptor încă 10 minute.

Ulterior, gemul de zmeură se lasă la răcit la temperatura camerei.

5. Gemul de mere

Este printre cele mai apreciate gemuri, întrucât este delicios atât în umplutura clătitelor, cât și la prăjituri. Pentru acesta, ai nevoie de 5 kg de mere, 2 kg de zahăr și zeama de la 2 lămâi.

Gem de mere

Procesul de preparare include respectarea următorilor pași:

  • Se spală foarte bine merele și se curăță de coajă, iar ulterior se dau pe răzătoare.
  • Se amestecă într-o oală mare merele împreună cu zahărul și sucul de lămâie și se țin în frigider timp de aproximativ 2-3 ore astfel încât fructele să-și poată lăsa sucul.
  • Compoziția se pune la fiert la foc mic și se amestecă în mod constant pentru a evita lipirea acesteia. Odată ce compoziția este omogenă și capătă consistență, gemul este gata.
  • Se pune gemul în borcane, se adaugă puțin zahăr deasupra și se pun în cuptorul încins, însă numai după ce ai oprit focul.
  • După ce zahărul de deasupra se întărește, borcanele trebuie închise ermetic și lăsate să se răcească.

Indiferent de tipul de gem pe care îl preferi, trebuie să te asiguri că borcanele pe care le folosești sunt foarte bine spălate. De asemenea, este recomandat să fierbi borcanele înainte de utilizare pentru a le steriliza și să le usuci foarte bine după.

Sperăm că toate recomandările noastre ți-au făcut poftă de gustul dulce al copilăriei și că vei încerca rețele de gemuri cât mai curând!

Publicat de: 27 feb 2019
Vizualizări: 4882
(Voturi: 1506, Evaluare: 4.7)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier