Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Crește astilbe și dă culoare grădinii tale

Vrei să-ți amenajezi grădina într-un mod cu totul diferit anul acesta? Dacă vrei să dai personalitate și prospețime spațiului tău preferat, atunci avem o nouă recomandare care îți va fi de folos: plantează astilbe în grădină și bucură-te de culori inedite care te vor binedispune de fiecare dată.

Fiind plante care preferă spațiile umbrite, astilbele te vor ajuta să înfrumusețezi fiecare colțișor din grădina ta. Poți alege să le dezvolți acolo unde alte flori se descurcă mai greu și cu precădere în zonele care sunt de obicei neglijate: în preajma gardurilor, la extremitatea grădinilor și în locurile mai răcoroase unde razele solare pătrund mai greu. Învață ce alte  plantele ușor de întreținut pentru o grădină cu adevărat specială poți folosi.

Astilbele cresc în tufe pe care le poți ține ușor sub control. Nu vor avea aerul dezordonat al tufelor sălbatice, în schimb vor schimba aspectul casei tale colorând grădina în nuanțe pastelate de roșu, violet, roz, mov sau crem.

Plantele vor înflori odată cu debutul verii, începând cu lunile iunie, iulie și vor continua să-ți coloreze grădina până înspre sfârșitul lui octombrie, în funcție de temperaturile de afară.

Desigur, pentru a crește astilbe în grădină și pentru a te putea bucura de florile lor pentru cât mai mult timp trebuie să ții cont de sfaturile explicate în cele ce urmează. Nu îți face griji, aceste plante sunt rezistente și nu necesită o atenție specială din partea ta.

Cum să crești eficient astilbe în grădină

Alegerea locului din grădină

După cum ți-am spus deja, dacă vrei să plantezi și să crești astilbe în grădină trebuie să alegi un loc potrivit. Și pentru că aceste flori nu suportă foarte bine temperaturile toride, plantarea se va face în zonele umbrite și răcoroase.

În aceste spații tufa de astilbe nu va crește excesiv și florile se vor menține pentru mult timp. Dacă planta este expusă la soare pentru o perioadă mai lungă de 3, 4 ore în fiecare zi, florile vor fi mai mici și tufa mai mare, cu aspect neîngrijit.

Pregătirea solului

Astilbele preferă umezeala și răcoarea. Nu sunt flori pretențioase, atâta timp cât le oferim un mediu prielnic de dezvoltare.

Dacă vrei să crești astilbe în grădină, pregătește solul în care le vei planta. Acesta trebuie să fie bogat în turbă și în humus, cu pH acid și cu capacitate crescută de reținere a apei. Poți folosi fertilizatori pe bază de sulf, însă nu ar trebui să faci excese.

Solul trebuie să se mențină umed pentru o perioadă cât mai îndelungată. Astilbele cresc foarte bine în prezența umezelii, de aceea sunt recomandate spațiile umbrite și ferite de razele solare.

Udarea corectă

În timpul verii când temperaturile sunt ridicate va trebui să uzi frecvent tufele de astilbe. Verifică solul zilnic și asigură-te că este umed și rece.

Chiar și asa, apa trebuie să se infiltreze ușor în pămât – drenajul trebuie să fie unul facil, dar lent. Ai grijă ca apa să nu băltească, este de ajuns ca solul să fie umed și răcoros.

În zilele mai reci nu este nevoie să uzi florile pentru că le poți deteriora rădăcinile. Sunt plante rezistente care necesită o atenție mai sporită doar când temperaturile devin caniculare.

Divizarea eficientă

Astilbele pot fi înmulțite cu ușurință prin divizare. Este recomandat să divizezi planta pentru a o menține mereu viguroasă și sănătoasă.

Recomandăm înmulțirea plantelor o dată la 3, 4 ani și doar pentru florile mature.

Divizarea se va face toamna, începând cu luna septembrie. Astilbele se plantează într-un sol de turbă amestecat cu nisip, în gropi cu dimensiuni de aproximativ 30/30/30 centimetri. Și în acest caz trebuie să le pui la umbră, într-un pămând umed și răcoros.

Protejarea plantei pe timp de iarnă

Chiar dacă astilbele preferă răcoarea pe timp de vară, iarna sunt sensibile la temperaturile geroase. De aceea, trebuie să le protejezi încă de la primele semne ale înghețului.

Iarna poți avea grijă de astilbele tale prin aplicarea unui start de pământ protector la baza plantei. Acest start poate fi format din pământ fibros, frunze uscate, scoarță de conifere, turbă, ramuri de brad, sau folie specială pentru plante.

După cum poți vedea este ușor să crești astilbe în grădină. Si dacă îți plac atât de mult, poți alege să le plantezi chiar și în ghivece pentru a putea înfrumuseța terase și alte spații similare în care îți place să te relaxezi.

Ghivecele în care cresc cel mai bine sunt cele din ceramică, de dimensiuni medii. Poți opta pentru vase din teracotă pentru că țin foarte bine umezeala pe care astilbele o preferă atât de mult.

Pentru mai multe informații verifică și alte întrebări frecvente referitoare la creșterea astilbelor care te pot ajuta să înveți totul despre plantarea și creșterea lor eficientă în grădină, sau în ghivece.

Poți cumpăra o gamă variată de astilbe răsfoind catalogul online GrădinaMax, unde vei afla toate informațiile despre caracteristicile fiecărui soi: perioada de plantare, timpul de înflorire, perioada de înmulțire recomdantă, rezistența la frig și multe altele.

Publicat de: 15 apr 2019
Vizualizări: 19325
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier