Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Tipuri de plante pentru grădină ușor de îngrijit

Te gândești să faci o schimbare în ceea ce privește amenajarea grădinii tale? Sau pur și simplu îți dorești să te bucuri de frumusețea plantelor, însă nu dispui de timp pentru a le îngriji? Stai fără griji. Am pregătit pentru tine o listă cu sugestii de flori de grădină ușor de îngrijit.

Te invităm să descoperi în continuare ce tipuri de plante poți alege pentru a-ți înfrumuseța grădina, fără a fi nevoit să dedici prea mult timp în acest sens.

Frumusețea de zi cu zi – Recomandări de flori de grădină ușor de îngrijit

1. Zambilele

Se numără printre florile asociate primăverii și Mărțișorului. Mirosul distinctiv și multiplele culori atrag privirile oricui. De regulă, zambilele se plantează la finalul lunii octombrie, însă se pot sădi  și în luna februarie în cazul în care temperaturile nu sunt aproape de pragul înghețului.

flori ușor de îngrijit zambile

Două lucruri de care trebuie să ții cont pentru ca ele să înfloreasă sunt: o zonă luminoasă a grădinii și solul bogat în substanțe nutritive. Pe timp de primăvară, asigură-te că folosești și o substanță fertilizantă pentru a stimula procesul de dezvoltare și că le uzi constant în cazul în care nu plouă.

2. Begoniile

Sunt printre plantele care nu necesită o atenție deosebită, întrucât sunt foarte rezistente. Totuși, pentru a te bucura de florile mari și colorate trebuie să te asiguri că o plantezi în zone cu o luminozitate foarte bună sau semiumbrite.

La fel ca în cazul zambilelor, și begoniile trebuie udate în mod constant, fără excese, deoarece riști ca ele să putrezească.

3. Tufănelele

Este recomandat ca acestea să fie plantate la o distanță de 30 – 40 cm între ele, într-un loc cu sol nisipos și cu lumină suficientă. De asemenea, tufănelele au nevoie ca pământul să fie bine drenat

Pe timp de iarnă, poți opta fie să le tunzi până la maxim 4 cm și să le acoperi cu fân ori frunze uscate, fie să le muți în ghivece și să le ții în casă la o temperatură de până la 20 de grade. Odată cu venirea primăverii, le poți replanta în grădină.

4. Gura leului

Asemeni begoniilor, gura leului nu este o plantă pretențioasă. Acest tip de plantă are nevoie de foarte multă lumină și de un sol care să fie în permanență umed.

Gura leului înflorește de la începutul primăverii până toamna și este disponibilă în mai multe variante de culori.

5. Crăițele

Sunt printre cele mai rezistente plante și pot fi sădite în orice tip de sol fie la finalul lunii aprilie, fie la începutul lunii mai. Tot ce trebuie să faci pentru dezvoltarea armonioasă a crăițelor este să le uzi în mod constant și să rupi florile uscate atunci când este cazul.

6. Panseluțele

Sunt deosebite prin multitudinea de culori și se numără printre florile care pot fi sădite fie în lunile iulie - august, fie în perioada septembrie – octombrie. Panseluțele au nevoie de un sol fertil, de spații cu multă lumină sau semi umbrite și de o cantitate moderată de apă, exceptând lunile călduroase de vară.

7. Margaretele

Albul lor imaculat întregește peisajul grădinii tale. Este indicat să le plantezi atunci când temperatura este de până la 16 grade într-un sol nisipos. De asemenea, asigură-te că fertilizezi constant pâmântul pentru a susține dezvoltarea armonioasă.

flori ușor de îngrijit margarete

În ceea ce privește udatul, margaretele nu au nevoie de foarte multă apă, excepție fiind lunile secetoase. Nu în ultimul rând, aceste flori au nevoie de cât mai mult soare, astfel că zone umbroase ale grădinii sunt de evitat.

8. Bujorii

Sunt cunoscuți pentru parfumul puternic și coloritul deosebit. Ei se plantează de la începutul lunii septembrie până la mijlocul lunii octombrie în sol bine afânat. În cazul în care dorești   să-i sădești la începutul primăverii, atunci indicat este să folosești răsaduri.

Bujorii au nevoie de foarte multă lumină și de o cantitate mică de apă.

Află mai multe despre plantarea și îngrijrea bulbilor de bujori!

9. Trandafirii

Sunt plantele clasice care nu lipsesc din nici o grădină datorită simbolisticii puternice. Recomandat este să sădești trandafirii în perioada martie – aprilie sau octombrie – noiembrie.

Totodată, înainte de plantarea trandafirilor, este necesar ca solul să fie bine aerisit, nivelat și să îl amestescești cu pământ pentru flori. Pentru a te bucura de frumusețea lor, nu uita să tunzi trandafirii la începutul lunii aprilie, să îndepărtezi florile ofilite pe timpul toamnei și să toaletezi tulpinile care sunt mult prea lungi.

10. Crinii

Sunt florile care impresionează prin măreția lor, prin formă și prin variantele de culori. Pe cât de spectaculoși sunt crinii, pe atât sunt de simplu de îngrijit. Aceștia au nevoie de un sol foarte bine drenat, bogat în humus și de un spațiu luminos, dar ferit însă de razele directe ale soarelui.

flori ușor de îngrijit crini

De reținut este și faptul că acese flori au nevoie de cantități mici de apă pentru a se dezvolta.

Sperăm că lista tipurilor de flori de grădină ușor de îngrijit te ajută să planifici modul în care va arăta grădina ta. Indiferent de preferințe, suntem convinși că vei avea o grădină superbă.

Pentru mai multe sfaturi despre grădinărit, te invităm pe blogul GrădinaMax, în secțiunea floricultură.

Spor la grădinărit!

Publicat de: 17 dec 2020
Vizualizări: 10773
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier