Fasolea e gustoasă și ușor de folosit în diverse feluri de mâncare. Aceasta funcționează și ca un adevărat tonic pentru sănătate datorită conținutului ridicat de minerale, nutrienți și fibre.
Fasolea reduce riscul bolilor cardiace și reglează nivelul de colesterol. În plus, este un aliment de bază în perioadele de post.
Dacă vrei să fierbi fasolea ca un adevărat bucătar, atunci alege doar boabele intacte. Dacă ai 400 g de fasole, pregătește 4 l de apă în care dizolvi 3 linguri de sare. Adaugă boabele de fasole atent spălate în apa pregătită și lasă-le la înmuiat pentru 8 h.
După această etapă, boabele de fasole sunt numai bune de pus la fiert sau de adăugat în ciorbă. Pentru un plus de savoare, adaugă condimente când fasolea este aproape fiartă.
Pentru mai multe idei de pus în practică în bucătărie, citește articolele noastre din secțiunea rețete culinare.