Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Cum îți hidratezi pielea în mod natural. Ce ingrediente naturale poți folosi

În sezonul rece, din cauza temperaturilor scăzute, pielea noastră este supusă unor schimbări nefavorabile ce îi afectează în mod direct aspectul și sănătatea. Magazinele dedicate îngrijirii personale sau raioanele din supermarketuri sunt pline ochi de produse care promit multe și care îți fură ochii, fie din cauza brand-ului, fie din cauza reclamelor.

O alternativă mai puțin costisitoare și mai sigură, pentru a avea o piele sănătoasă și un ten hidratat și în lunile friguroase poate fi utilizarea unor ingrediente cheie care să ofere pielii hidratarea necesară. De cele mai multe ori avem în casă tot ce ne trebuie pentru a realiza o mască potrivită pentru ten și pentru pielea de pe restul corpului.

O piele uscată, netratată în timp util, poate provoca răni, durere și chiar cicatrici permanente. Pentru a evita acest lucru este necesar să oferi pielii tale nutrienții de care are nevoie și mai ales să descoperi ce se potrivește cu pielea ta și ce nu.

Legume, fructe, substanțe hrănitoare, vitamine, uleiuri sau îndulcitori pot fi utilizate la prepararea măștilor de față sau a loțiunilor de corp care să asigure o hidratare naturală a pielii.

În acest sens, iată ce poți folosi pentru a-ți îmbunătăți și a-ți menține un aspect sănătos al pielii și pe timp de iarnă. Este important să știi ce proprietăți au ingredientele astfel încât să faci alegerea corectă, în funcție de nevoia ta, în ceea ce privește selecția produselor de care te vei folosi în prepararea măștii sau a cremei respective. Așadar, află în continuare ce efecte pot avea unele dintre cele mai populare produse folosite pentru realizarea cosmeticelor.

Ingrediente minune de folosit în prepararea măștilor

Uleiuri, unturi, creme, loțiuni, alimente și nu numai reprezintă ingredientele de bază în conceperea produselor destinate hidratării și hrănirii pielii. Iată ce poți include în realizarea acestor produse și mai ales de ce.

Untul de shea - beneficii și rețetă cremă hidratantă de corp

Dacă te gândești că untul de shea este extras dintr-un copac sau plantă cu aceeași denumire află că acestui unt i se mai spune și unt de karite. Acesta este extras din arborele karite iar numeroasele proprietăți benefice pentru piele pe care le însumează sunt datorate substanțelor pe care crema alb-gălbuie le are în componență. Pentru piele, principalele beneficii pe care acest unt le poate oferi pielii sunt:

  • Utilizarea lui pe toate tipurile de piele;
  • Are efect tonic;
  • Vindecă eczemele, cicatricile, urmele și nu astupă porii;
  • Întărește țesutul pielii prin stimularea producției de colagen;
  • Regenerează celulele moarte;
  • Calmează iritațiile și reduce roșeața pielii;
  • Previne apariția ridurilor și a altor semne de îmbătrânire ale pielii.

Pentru realizarea unei creme care oferă hidratare completă corpului, untului de shea i se poate alătura și o cantitate mică de uleiuri vegetale: ulei de migdale dulci, ulei de ricin, de floarea-soarelui, de semințe din in, de măsline, de avocado, din germeni de grâu etc.

După amestecul omogen dintre aceste două ingrediente se poate adăuga în compoziție esență sau praf de vanilie și ulterior, dacă dorești să oferi mai multă culoare cremei poți folosi un colorant natural.

După omogenizarea cremei vei vedea că datorită untului de shea, consistența acesteia este una bogată. Tot ce rămâne de făcut acum este să transferi crema într-un vas dedicat produselor cosmetice și să te bucuri de efectele nutritive și hidratante ale noii tale creme de corp. Vei vedea chiar după prima utilizare cum pielea ta va fi catifelată și moale la atingere și mai ales puternic hidratată.

Pentru hidratarea tenului, combinațiile dintre ingredientele care alcătuiesc cremele potrivite sunt numeroase.

Mierea de albine - baza cremelor de față

Unul dintre principalele beneficii pe care mierea le are asupra pielii este de regenerare. Utilizată mai ales în cazul „tenurilor cu probleme”, mierea hrănește și redă strălucirea pielii. Totodată, pentru o curățare intensă a tenului se poate utiliza o mască  pe bază de miere de albine.

În ceea ce privește hidratarea pielii, mierea alături de puțin lapte, poate constitui amestecul de care ai nevoie. Vei observa imediat după aplicare cum pielea ta va fi catifelată și plăcută la atingere.

O alternativă mai consistentă de luat în calcul pentru hrănirea tenului și hidratarea acestuia este prepararea unei creme din miere de albine, smântână sau iaurt, banană pisată și gălbenuș de ou. Amestecul trebuie să fie omogen și lăsat pe față cel puțin jumătate de oră, pentru a-și face efectul.

Iar pentru că iarna și buzele noastre au de suferit, poți utiliza mierea de albine pentru crearea unui balsam natural hidratant pentru buze. Mierea amestecată cu zahăr brun și puțin ulei de măsline este compoziția perfectă pentru a-ți proteja buzele de efectele frigului.

Acestea sunt doar câteva dintre ingredientele pe care le poți folosi la obținerea cremelor hidratante pentru corp și ten. Noi îți dorim să te bucuri de toate efectele benefice ale produselor folosite în realizarea măștilor direct acasă la tine!

Publicat de: 30 oct 2018
Vizualizări: 4689
(Voturi: 2170, Evaluare: 4.7)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    Te-ar mai putea interesa
    Cele mai populare
    • Preț descrescător
    • Preț crescător
    • Cele mai populare
    • Cele mai noi
    • Nume
    Toate categoriile
    • Toate categoriile
    • Noutăţi 2024
    • Plante ornamentale
    • Răsaduri de plante exotice
    • Semințe de flori
    • Semințe de flori anuale
    • Semințe de legume
    • Stoloni de căpșuni
    • Trandafiri 2024
    • Trandafiri Urcători
    Promoţie!
    Noutăţi
    Trandafir urcător Pink imagine 1
    3 Comentarii
    Trandafir urcător Pink
    Cantitate într-un pachet: 1 buc
    14.90 lei 29.90 lei

    Cel mai mic preț în 30 de zile:* 14.90 lei

    Adaugă în coș
    mc visa paypal fancurier