Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Cum poți reutiliza ce ai deja, pentru amenajarea grădinii

Te-ai gândit pănă acum cum poți reutiliza obiectele pe care le-ai adunat de-a lungul timpului în spațiile de depozitare din gospodăria ta?

O mare parte din lucrurile pe care le păstrezi poate fi reutilizată și reinventată. Mai exact, cu ajutorul unor obiecte pe care nu le mai folosești dar la care nu ai renunțat, ai posibilitatea să oferi un plus de originalitate grădinii tale.

Pe lângă bicicletele sau cizmele de cauciuc care ocupă postul de suporturi pentru flori, mai sunt și alte materiale și elemente de folosit. Dacă le îmbraci într-o altă formă și le așezi strategic, acestea ajung piesele de rezistență în proiectele de decorare a grădinii, fie că acestea sunt plănuite sau nu.

În acest sens, astăzi vei afla câteva idei de reutilizare a unor obiecte pe care este posibil să le ai deja în gospodărie și cărora nu le-ai acordat o importanță prea mare. Iată ce poți refolosi și cum.

Rest sistem scurgere acoperiș

În cazul în care ți-au rămas bucăți de jgheab în urma construcției sau reparației unui acoperiș, le poți utiliza ca și suport pentru plante ornamentale sau chiar legume. Ai nevoie doar de sârmă, dacă vrei să le agăți și de capace pentru capetele jgheabului.

Opțiunea de agățare atât de casă sau de alte construcții cât și de gard, te ajută să câștigi mai mult spațiu în curte. Totodată, poziția verticală creează ideea de delimitare. Așadar, dacă ai nevoie să maschezi o anumită zonă într-un mod estetic și original, ia această variantă în calcul.

Dulapuri sau sertare vechi

Dulapurile vechi de lemn care au un aer rustic nu s-au demodat. Dacă ai prin gospodărie un dulap cu sertare, readu-l la viață  prin intermediul plantelor pentru care acesta va deveni suport.

Aplicarea unui strat de vopsea de o singură culoare sau mai multe îi întărește poziția de veteran dulapului care îți va susține o parte din plante. Sertarele deschise pline de culori și arome datorate florilor, vor crea un ambient plăcut în locul pe care l-ai ales pentru noul dulap.

În situația în care ai doar sertare vechi care nu mai fac parte dintr-o piesă de mobilier, le poți folosi și pe ele, în același scop. Chiar dacă sunt diferite ca formă, culoare sau aspect, acestea pot fi agățate sau sprijinite de gard, individual, contribuind astfel la aerul idilic pe care grădina ta îl capătă.

Roată sau cameră de cauciuc

Orice roată de lemn pe care o ai în curte poate fi utilizată pentru a crea un loc de flori inedit. Spițele acesteia pot fi folosite pentru a departaja sortimentul de flori sau legume pe care le vei aranja între ele. Totodată, te poți folosi de forma rotundă pentru a oferi o altă dinamică spațiului în care amplasezi roata plină cu flori.

Din camera de cauciuc ai posibilitatea de a crea o altfel de vază sau ghiveci. De exemplu, poți realiza o vază în formă de ceașcă. Trebuie doar să așezi cauciucul pe un suport mai mare, ca și când ai pune ceașca pe farfurie iar dintr-un material maleabil sau dintr-o altă bucată de cauciuc îi poți atașa toarta. Culorile sunt alese după preferințe.

Dacă ai mai multe cauciucuri creează un seviciu complet de astfel de ”cești” și bucură-te de colțul de stat la povești, direct în grădina ta.

Acestea sunt doar 3 idei de la care poți începe să schimbi înfățișarea grădinii. Folosește ce poți din tot ce ai adunat în timp în spațiile de depozitare și lasă-ți creativitatea să te surpindă!

Mult spor în proiectele de decorare sau redecorare a grădinii tale!

Publicat de: 03 mai 2018
Vizualizări: 7357
(Voturi: 5798, Evaluare: 4.8)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier