Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Cum să îți parfumezi grădina cu cele mai încântătoare arome

Una dintre cele mai mari bucurii de care poți avea parte, fără să fie necesar să investești semnificativ bani sau timp, poate fi resimțită chiar în grădina ta de flori. Atunci când pășești în locul în care naturalețea, culoarea și mirosul se îmbină armonios, nivelul tău de energie crește semnificativ.

Pe lângă faptul că o grădină bogată te ține ocupat și îți oferă satisfacția muncii tale, aceasta are și rol de relaxare. Parfumul florilor care împrejmuiesc aleile și nuanțele acestora au puteri miraculoase asupra întregului ambient din grădina ta.

Care sunt cele mai parfumate flori de grădină?

În funcție de zonă, climă și calitatea solului, posibilitățile de plantare a florilor puternic parfumate se schimbă. Din fericire, în țara nostră, situațiile în care o anumită floare nu se dezvoltă așa cum trebuie, într-o anumită zonă, sunt destul de izolate.

În acest sens, să vedem cu ce flori pline de miresme îmbietoare îți poți completa grădina.

Zambile

Una dintre florile primăverii, zambila, reprezintă pata de culoare care trebuie să se regăsească în fiecare casă sau curte. Mirosul ei inconfundabil  aduce un plus de valoare locului în care este crescută și îmbunătățește vizibil și simțitor spațiul respectiv.

Bulbii de zambile se plantează toamna, începând cu luna septembrie fie în ghivece, fie direct în pământ. Pentru a doua opțiune, alegerea locului de plantare joacă un rol important. Un loc bun poate fi unul semi-însorit sau însorit – lumina soarelui menținând intacte culorile petalelor o perioadă cât mai lungă de timp. Totodată este de preferat ca drenajul solului să fie asigurat astfel încât apa excesivă sa nu rămână în pământ și să afecteze în mod negativ rădăcinile florii.

Lăcrămioare

Fragilele  și elegantele lăcrămioare ce se ascund în spatele frunzelor verzi ce le adăpostesc au un parfum încântător. Pe lângă aspectul pur pe care îl au, aceste flori cu petalele ca niște clopoței au capacitatea de a emana un parfum puternic și de lungă durată.

Și lăcrămioarele pot fi plantate toamna atât în ghivece, cât și direct în grădină iar timpul lor de înflorire este primăvara. Toleranța la frig a micilor comori din grădină este una ridicată.

Știai că lăcrămioarele sunt renumite și pentru proprietățile lor terapeutice? Așadar, dacă încă nu ai plantat bulbii de lăcrămioare în acest an, încă nu e târziu.

Bujori

Inegalabilii bujori de grădină sunt potriviți pentru orice regiune. Deși aceste deosebite flori sunt recunoscute pentru diversitatea culorilor pe care o au, mirosul lor este doar unul. Supranumiți „regii lunii mai”, bujorii înfrumusețează atât vizual cât și olfactiv orice grădină în care cresc.

Perioadele de plantare a bulbilor de bujori sunt în lunile de primăvară și cele de toamnă. Ține cont de cantitatea de potasiu pe care o aloci solului la plantare. Acesta va întări tulpinile și rezistența florilor în timp.

Dacă alegi această floare eternă pentru grădina ta, te vei bucura de parfumul și nuanțele lor inedite timp de zeci de ani întrucât bujorii pot trăi și înflori până la nu mai puțin de 100 de ani.

Narcise

Ai posibilitatea de a te bucura de mirosul inconfundabil al gingașelor narcise mulți ani după plantarea bulbilor. Perioada de plantare a acestora este tot toamna, anotimpul specific florilor cu bulbi.

Narcisele sunt recunoscute pentru rezistența sporită pe care o au în fața gerului sau a condițiilor de mediu mai puțin favorabile: loc umbros sau însorit. Dacă alegi să crești parfumatele narcise în ghiveci este important să ții cont de transplantarea acestora în grădină, după maxim 2 ani. În acest fel le asiguri o viață mult mai îndelungată.

Iasomie, Magnolie, Liliac

Pentru a avea o grădină bogată în arome și mai un mediu curat și natural în jurul casei, plantarea arbuștilor poate fi o soluție perfectă. În plus, aromele unice emanate de florile acestora aduc un plus de originalitate grădinii tale de flori.

Iasomia reprezintă mai mult decât o plantă parfumată decorativă, ea fiind renumită și pentru proprietățile sale terapeutice. Toamna dă startul plantării arbustului de iasomie. Acesta nu este unul pretențios în ceea ce privește alegerea terenului însă are nevoie de fertilizant primăvara și tăieri ulterioare.

Fie albă, fie mov, unul dintre cei mai îndrăgiți arbuști ai grădinilor este magnolia. Frumusețea ei este unică atât prin flori cât și prin miros. Ai de ales dintre nu mai puțin de 50 de specii de magnolie pentru grădina ta. Pentru a crește în curte magnolie trebuie doar să ai un spațiu suficient de luminos și încăpător pentru plantarea arbustului. Ține cont doar că acest arbust crește mai greu și are nevoie de îngrijire și apă.

Floarea de liliac este una dintre primele flori pe care le ținem minte încă din copilărie. Coloratul arbust este adaptabil diferitelor condiții de mediu iar frumusețea și bogăția lui depind de tăierile ce trebuie efectuate toamna și pe toată durata sezonului de creștere. Niciun miros nu este comparabil cu cel emanat de florile de liliac, acesta reprezentând o sursă de inspirație pentru produsele cosmetice sau parfumuri de cea mai înaltă calitate.

Pentru a avea o grădină plină de arome și mirosuri încântătoare este indicat să iei măsurile necesare din timp. Acordă răbdare florilor și arbuștilor aleși pentru grădina ta și ia parte la fiecare pas în dezvoltarea fiecărei plante. În acest fel te poți bucura de o grădină de flori bogată și parfumată, în fiecare an!

Publicat de: 10 sep 2018
Vizualizări: 5521
(Voturi: 2483, Evaluare: 4.7)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier