Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Cum să plantăm bulbii de flori în ghivece toamna

Se apropie cu pași repezi sezonul rece și deja se simte în aer o scădere bruscă a temperaturii. Știm că tuturor plantelor le place lumina și căldura, de aceea știm că va trece în curând perioada florilor din grădinile noastre. Prin urmare, este momentul potrivit să ne gândim la plantarea bulbilor de flori în ghivece. Astfe, aducem bucuriile activității de grădinărit în casele și birourile noastre.

Așa cum discutam și într-un articol anterior despre perioada de plantare a bulbilor de flori de toamnă, aceștia pot fi cultivați până inclusiv în noiembrie, fie în grădină, ghivece sau jardinieră. Poți planta numeroși bulbi în această perioadă, precum cei de: lalele, narcise, lăcrămioare, zambile, anemone, ixie, crini, brândușe, bujori, iriși și alții.

Iată în catalogul nostru o serie de bulbi de flori de toamnă de unde poți alege.

Aceste flori îți vor parfuma grădina la primăvară, oriunde le vei planta. Însă, în ceea ce privește grădina ta de interior, de pe pervaz, terasă sau balcon, sunt câteva aspecte de care trebuie să ții cont.

Sfaturi de plantare bulbi în ghivece

Decorarea unui spațiu interior cu ghivece de flori este o soluție ideală pentru a înfrumuseța orice încăpere.

La fel ca în cazul plantării bulbilor în grădină, primul lucru de care trebuie să ții cont la achiziționare este să te asiguri că aceștia nu sunt deteriorați și nu prezintă urme de mucegai. Bulbii trebuie să fie tari și acoperiți de tunică pergamentoasă.

Plantarea trebuie să fie făcută cel târziu în prima parte a lunii noiembrie, pentru ca plantele să aibă timp să prindă rădăcini în pământ cât încă sunt temperaturi suportabile pentru acestea.

Solul folosit pentru plantare trebuie să conțină substanțe nutritive, să fie afânat, aerisit și drenat. Este necesar să achiziționezi sol special pentru plantare bulbi în ghivece, deoarece solul din grădină nu are același efect. De regulă, acest sol special pentru interior conține un amestec de turbă, pământ de frunze și nisip.

La alegere, poți îmbogăți solul respectiv cu îngrășământ cu eliberare prelungită sau granulat.

În ceea ce privește ghiveciul de flori, acesta trebuie ales în funcție de dimensiunea plantei. Cu cât este mai mare planta respectivă după înflorire, cu atât este mai important să alegi un ghiveci mai mare. Îți recomandăm ca ghiveciul folosit să aibă orificii în partea de jos pentru a facilita aerisirea pământului dar și un strat de nisip sau pietriș, urmat de un substrat de pământ de aproape 7 cm, plasat pe fundul ghiveciului.

Îngrijirea bulbilor în ghivece după plantare

Este minunat să ai propria grădină, atât la apartament cât și la casă sau la birou. Plantarea bulbilor poate fi o activitate frumoasă pe care oricine o poate face, chiar și copiii.

În felul acesta, ei pot observa procesul de creștere a plantelor și pot descoperi cum cresc mai întâi rădăcinile, apoi tulpinile și, ulterior, frunze și flori.

Bulbii de flori pot fi cultivați de oricine și, atât timp cât respecți sfaturile de plantare și îngrijire, cu siguranță te vei bucura de flori frumoase și colorate.

După plantare, tot ce trebuie să faci este să oferi constant apă solului plantei respective și să mai adaugi, din când în când, îngrășământ în pământul din ghiveci. Atenție, însă, cu udarea bulbilor. Nu trebuie să faci exces de apă, deoarece există riscul ca bulbii respectivi să poată putrezi. Pur și simplu verifică la fiecare 2-3 zile tava de sub ghiveci sau pământul de la suprafață cu degetul. Dacă observi că este uscat, atunci înseamnă că mai este nevoie să adaugi apă.

Cu cât este mai mare ghiveciul de flori, cu atât înseamnă că planta respectivă are nevoie de o cantitate mai mare de apă.

Temperatura optimă a mediului unde vei depozita ghivecele variază în funcție de două etape esențiale din procesul de înflorire al plantei.

În cazul în care dorești o înflorire timpurie, ca să te bucuri de plantele tale cât încă este zăpadă afară, atunci acest lucru se numește „forțarea bulbilor”. Trebuie să procedezi în felul următor:

  • Prima etapă implică depozitarea ghivecelor într-un spațiu răcoros și întunecat. În acest fel, vei simula trecerea plantei printr-o perioadă cu temperaturi scăzute, între 2-4 grade Celsius. Verifică ghivecele în acest timp să nu se usuce pământul și adaugă, din când în când, apă. Această etapă poate să dureze între 8-12 săptămâni sau mai puțin.
  • După aceea, adu ghivecele cu bulbii plantați la lumină și căldură, de exemplu pe pervaz. Udă pământul mai des și asigură-te că planta nu e supusă la temperaturi prea ridicate (de exemplu, să nu fie deasupra unui calorifer).

În cazul în care dorești o înflorire normală, atunci pur și simplu, după plantarea bulbilor în ghivece, adaugă un strat de mulci (paie sau frunze uscate) deasupra pământului și depozitează ghivecele afară. Acest lucru este valabil doar pentru ghivecele de mari dimensiuni (peste 55 cm diametru). În acest fel, bulbii nu vor îngheța și te vei bucura de perioada de înflorire normală, la primăvară.

După ce plantele tale au răsărit în ghivece, primăvara, crește frecvența de udare, chiar și după ce frunzele încep să se îngălbenească și florile au trecut. Aceiași bulbi îți vor aduce plante noi, pentru o perioadă medie de 3-4 ani, în funcție de tipul de flori ales.

Noi îți dorim spor la plantat și să te bucuri de cele mai frumoase flori în ghivecele tale!

Publicat de: 14 oct 2020
Vizualizări: 10237
(Voturi: 2653, Evaluare: 4.7)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    Te-ar mai putea interesa
    Cele mai populare
    • Preț descrescător
    • Preț crescător
    • Cele mai populare
    • Cele mai noi
    • Nume
    Toate categoriile
    • Toate categoriile
    • Bulbi de flori Best Buy Capperline
    • Bulbi de flori de primăvară
    • Bulbi de flori de toamnă
    • Noutăţi 2024
    • Plante perene
    Promoţie!
    Noutăţi
    Bestseller
    Bujor Red imagine 1
    1 Comentariu
    Bujor Red
    Cantitate într-un pachet: 1 buc
    24.90 lei 31.90 lei

    Cel mai mic preț în 30 de zile:* 24.90 lei

    Adaugă în coș
    mc visa paypal fancurier