Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Idei prin care să-ți amenajezi o grădină de vis

Fie că îți dorești o grădină cu flori sau cu legume, în stil rustic, urban sau tradițional, fii fără griji – nu ai nevoie de un specialist în amenajări grădini, ci doar de puțină imaginație și inspirație.

Cu partea de inspirație am decis să te ajutăm noi, de aceea ți-am pregătit o serie de sfaturi și idei pentru amenajarea grădinii tale. Te invităm să le descoperim împreună....

Amenajări grădini – sfaturi practice

Plante agățătoare

Gardurile sau pereții care îți înconjoară grădina pot fi decorați cu o varietate de plante agățătoare pentru un efect vizual inedit – câteva opțiuni sunt Wisteria, o plantă de culoare violet care va da grădinii tale o culoare purpurie vibrantă sau Trâmbița (plantă cu flori de o culoare roșiatică, în formă de trompetă). În funcție de cerințele tale și de culorile preferate, poți crea un tablou inedit, ai nevoie doar de puțină creativitate.

Accesorii din paleți de grădină

Aceștia sunt o alternativă accesibilă ca preț, astfel că poți amenaja grădina ta și cu un buget redus. Mai mult, ei au o adaptabilitate mare, putând fi folosiți pentru a crea suporturi, accesorii și chiar mobilier de grădină. Dacă ești deschis provocărilor, poți construi chiar o căsuță din paleți pentru grădina ta – va deveni obiectul central al spațiului tău și va atrage cu siguranță toate privirile!

Obiecte decorative din lemn

Lemnul este un material des folosit în amenajarea grădinilor, datorită faptului că se îmbină perfect cu orice stil de amenajare sau spațiu, fie că ai o mică grădină în stil rustic sau chiar urban. Poți alege băncuțe decorative. mici mese din lemn sau împletituri din lemn pentru a crea un spațiu intim, relaxant și a aduce natura și mai aproape de tine.

Experimentează cu culorile

Fie că alegi să plantezi o varietate de plante cu flori multicolorate sau să vopsești diverse obiecte decorative după bunul plac, culorile dau viață grădinii tale, iar o grădină plăcută din punct de vedere vizual și cromatic va fi o sursă de admirație pentru toți cei care te vizitează.

Piatră

Piatra este un material care nu ar trebui să lipsească din nicio grădină – fie că alegi pietriș decorativ, alei din piatră pentru a delimita spațiile cu flori sau alte tipuri de construcții originale, grădina ta va avea parte de un aspect îngrijit și de o notă decorativă inedită.

Arbuști ornamentali

Alături de alte plante, poți alege să-ți înfrumusețezi grădina cu o varietate de arbuști ornamentali, simpli sau cu flori. O alternativă accesibilă, acești arbuști se potrivesc de minune indiferent de mărimea grădinii – cu puțină imaginație, poți găsi locul ideal în care să îi plantezi.

Gazon

Gazonul este soluția perfectă care completează tabloul verde radiant creat de celelalte tipuri de plante din grădina ta, nu este foarte scump însă necesită îngrijire, deci dacă alegi această sugestie, asigură-te că îl menții mereu în cea mai bună stare, că îl tunzi și îl cureți periodic.

Bicicletele de ieri, decorațiunile de azi

Ai o bicicletă veche pe care nu o mai folosești și care acumulează praf în fața casei? Nu trebuie să o arunci. Cu puțină imaginație,  o poți transforma într-o decorațiune inedită pentru grădina ta. Poți pune ghivece cu flori peste portbagaj sau chiar în coșul de pe ghidon. Dacă bicicleta ta nu are nici portbagaj nici coș, le poți confecționa tu însuși fie din lemn împletit, fie din alte materiale iar apoi monta, în funcție de stilul pe care ți-l dorești.

Sugestiile de mai sus sunt doar un punct de plecare pentru crearea grădinii tale de vis. Numai tu știi cel mai bine ce ți se potrivește, de aceea sperăm că recomandările noastre te-au inspirat și că le vei adapta în funcție de stilul tău.

Spor la amenajat!

Publicat de: 06 feb 2018
Vizualizări: 7822
(Voturi: 2722, Evaluare: 4.7)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier