Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Înfrumusețează balconul casei tale cu mușcate curgătoare

Ai vrea să păstrezi sentimentul de vacanță mereu aproape de tine? Ce-ai spune de o căsuță pitorească, pictată în nuanțe pastelate de vară? Dacă și tu te-ai îndrăgostit de orășelele iberice scăldate în bătaia soarelui și în briza oceanului, știu cum te pot ajuta.

Poți obține același aspect și efect de vacanță chiar acasă la tine. Lasă-ți imaginația să zboare și nu te opri din a fi creativ. Poți schimba aspectul casei tale cu ajutorul florilor colorate care să te încânte pe toată durata verii.

Ei bine, mușcatele curgătoare sunt ingredientul principal care lipsește din acest tablou și care îl va întregi cu siguranță. Alege să crești mușcate curgătoare pe balcon, sau pe terasă și înconjoară-te de voie bună în fiecare zi. Noi îți propunem acest pachet de mușcate curgătoare

Învață cum să crești mușcate curgătoare pe balcon sau pe terasă: sfaturi pentru începători

Creșterea mușcatelor curgătoare pe balcon și terase este o practică des întâlnită în cam toate orășelele din Europa. Dacă ajungi să călătorești în zone pitorești, ferite de forfota orașelor mari vei observa căsuțe cochete îmbrăcate în culorile spectaculoase ale mușcatelor care parcă nu se mai opresc din crescut.

Aceste flori s-au adaptat foarte bine și condițiilor climatice de la noi, rezistând de minune atât pe timp de vară, cât și în anotimpul rece dacă sunt păstrate corespunzător.

Dacă ți-am stârnit curiozitatea, citește rândurile de mai jos și vezi cum poți crește mușcate curgătoare pe balconul sau terasa casei tale. O altă floare care va crește foarte bine alături de mușcată este primula.

Plantarea în ghivece

Poți achiziționa semințe de mușcate curgătoare răsfoind catalogul online GrădinaMax. Pentru produsul pe care îl vei alege o să primești și indicațiile potrivite pentru plantare. Nu-ți face griji, mușcatele se prind repede și nu au nevoie de prea multă atenție din partea ta.

Îți recomand să le plantezi în ghivece înguste și lungi. Astfel vei obține un efect deosebit de perdea de flori care va acoperi o mare parte din balconul sau terasa casei tale.

Ține cont de preferințele mușcatelor curgătoare în ceea ce privește apa: sunt flori iubitoare de apă, dar nu suportă umiditatea în exces și un pământ permanent umed. Așadar, alege ghivece cu găuri care să permită scurgerea eficientă a apei. Apa care stagnează, sau care băltește va afecta iremediabil mușcatele tale.

Alegerea solului potrivit

Crește mușcate curgătoare în balcon sau în terase în ghivece cu pământ de grădină. Solul trebuie să fie unul fertil, dar utilizarea de fertilizatori adjuvanți nu este obligatorie.

Poți amesteca pământul de grădină cu puțin nisip și argilă, sau poți cumpăra pământ de flori care conține nutrienții potriviți pentru mușcate.

Curățarea permanentă

Mușcatele curgătoare se dezvoltă cel mai bine dacă sunt curățate în permanență. Le poți inspecta o dată la 2, 3 zile pentru a vedea dacă sunt frunze, sau flori care s-au uscat. Înlătură orice urmă de uscăciune pentru a păstra sănătatea plantei tale și pentru a-i avantaja reînflorirea.

Poziționarea pe balcon sau pe terasă

Mușcatele curgătoare sunt iubitoare de lumină. Poziționează-le astfel încât să aibă parte de cât mai multă lumină pe durata zilelor de vară. Ferește-le însă de razele directe ale soarelui, în special în zilele toride când temperatura depășește 26-28 de grade Celsius.

Ai grijă să nu le pui la umbră pentru că nu se vor dezvolta și nu vor înflori așa cum îți dorești. Mușcatele se descurcă la soare, problema apare doar în timpul zilelor cu temperaturi caniculare.

Udarea eficientă

Pentru că mușcatele curgătoare conțin un puf specific pe tulpină, udarea se face la baza rădăcinii. În zilele cu soare mușcatele se udă dimineața devreme, sau seara imediat după apus.

Le poți uda o dată la două zile, în special atunci când pământul este uscat. Ai grijă să nu exagerezi cu apa pentru că, în exces, ea poate avea un impact negativ.

Ciupirea lăstarilor și tunderea mușcatelor

Pentru a asigura un aspect bogat și viu colorat, mușcatele curgătoare trebuie ciupite periodic. Mai exact va trebui să înlături lăstarii care cresc prea repede și dezordonat – ei se pot alungi, se pot subția și devin inestetici.

Primăvara, la scoaterea din repaus, mușcatele curgătoare se tund. Lăstarii cu minimum 3 noduri se vor tăia și pot fi folosiți mai apoi pentru înmulțire. Acest procedeu este recomandat pentru revigorarea florilor și pentru a oferi posibilitatea de regenerare pentru mușcatele mature.

Ce spui, ești pregătit să crești mușcate curgătoare pe balcon sau pe terasă? Dacă ai nevoie de ajutorul nostru, ne poți contacta oricând. Recomandări găsești și în secțiunea noastră dedicată Sfatul Grădinarului.

Spor la citit și așteptăm poze cu mușcatele tale curgătoare care îți fac vecinii invidioși.

Publicat de: 23 mai 2019
Vizualizări: 11616
(Voturi: 1494, Evaluare: 4.7)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier