Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Legume cu o recoltă rapidă

Dacă la începutul primăverii faci planuri şi te şi apuci de ele, atunci sunt şanse mari să aştepţi cu nerăbdare şi rezultatele lor. Grădina de legume poate că are un deja un design bine gândit, pe rânduri şi secţiuni. Îţi propunem să o gândeşti atât pe termen lung cât şi scurt, cu legume care îţi aduc o recoltă rapidă şi bogată.

Grădina ta poate să conţină legumele pe care ţi le doreşti şi pentru care trebuie să aştepţi. Pe lângă acestea, ţi le prezentăm şi pe cele care par să crească pe zi ce trece şi îţi aduc o ofertă mai vastă de plante sezoniere. O parte dintre ele sunt tocmai bune pentru o salată proaspătă.

Salată

Dacă vrei o recoltă rapidă, atunci salata ar trebui să ocupe primul loc în preferinţele tale. Durează 21 de zile de la plantare până când te poţi bucura de o legumă ajunsă la maturitate. Poţi alege un singur sortiment de salată sau mai multe şi te bucuri de un spectacol de forme, culori şi texturi. Ca să crească mai repede, frunzele de salată au nevoie să fie puţin tăiate regulat.

Poţi planta salata pe rânduri şi, apoi, uzi spaţiul dintre ele.

Ridichi

Durează 25 de zile de la plantare şi până când ridichile ajung la maturitate. Le poţi planta în serii sau eşalonat, la câteva zile distanţă, ca să ai o recoltă continuă. Dacă le plantezi lângă spanac, vor proteja planta de insecte dăunătoare pentru frunze.

Ridichile se întreţin uşor şi se udă regulat, în funcţie de textura frunzelor.

Spanac

Spanacul clasic şi baby spinach sunt ideale, mai ales pentru grădinarii începători, deoarece sunt uşor de îngrijit. În medie, durează 30 de zile pentru recolta rapidă de spanac, respectiv 40 pentru baby spinach. Spanacul este atât de versatil încât te poţi bucucra de recoltă până la primul îngheţ. Vara, în schimb, frunzele de spanac riscă să devină amare din cauza căldurii.

Partea şi mai bună a spanacului este că poate fi recoltat parţial, pe măsură ce cresc frunzele. Spanacul se bucură şi de soare, dar şi de zone de umbră.

Morcovi

Morcovii sunt atât de versatili încât pot avea o recoltă rapidă, chiar dacă nu au ajuns total la maturitate. Morcovii de dimensiuni mici sunt ideali pentru salate sau mâncăruri. Poţi avea şi o recoltă continuă şi ocazională. Aceste legume ajung la maturitate după 50 de zile sau şase săptămâni.

Morcovii sunt uşor de întreţinut şi pot fi protejați cu un strat subţire de pământ plasat deasupra rădăcinilor.

Broccoli

Broccoli poate că nu pare leguma cu o recoltă rapidă, având în vedere că durează circa 60 de zile până când ajunge la maturitate. Există şi varietăţi de plante care durează mai puţin, dacă sunt în seră. Însă, broccoli-ul e şi o legumă versatilă, ce tolerează frigul şi căldura.

Însă, broccoli are un avantaj unic: frunzele unor varietăţi ale legumei pot fi mâncare şi recoltate zilnic. Florile de deschid rapid, aşa că fructul nu va întârzia să apară.

Sperăm ca aceste legume cu recoltă rapidă să îţi îmbogăţească grădina, dar şi meniul. Te poţi bucura de mai multe legume, flori şi ierburi care se matuzirează în mai puţin de două luni. Exemplele de mai sus sunt doar cele mai rapide, uşor de întreţinut şi versatile dintre ele.

Publicat de: 05 mar 2018
Vizualizări: 3821
(Voturi: 999, Evaluare: 4.7)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
  Te-ar mai putea interesa
  Cele mai populare
  • Preț descrescător
  • Preț crescător
  • Cele mai populare
  • Cele mai noi
  • Nume
  Toate categoriile
  • Toate categoriile
  • Lichidare de stoc la semințe
  • Răsaduri de plante exotice
  • Seminţe de ierburi aromatice
  • Semințe de legume
  Promoţie!
  Broccoli Sebastian imagine 1
  0 Comentarii
  Broccoli Sebastian
  Cantitate într-un pachet: 2 g
  8.70 lei 15.00 lei

  Cel mai mic preț în 30 de zile:* 8.70 lei

  Adaugă în coș
  mc visa paypal fancurier